Uppvaknandet!

Jag har förstått när jag träffat alla, liksom jag glada, hungriga, festande och umgåstörstande människor i påsk, att det är nog den gladaste och mest avkopplande helgen på hela året. Då jag också läst i vänners bloggar förstår jag än tydligare hur viktig påsken egentligen är....nu tänker jag inte på dess egentliga orsak utan uppvaknandet för oss vintertrötta människor......
Solen skiner alltmer. Under påsken visade den sej dessutom från sin bästa sida trots att kylan fanns med. Solen värmde ju faktiskt våra vinterbleka kinder. Vintern är på väg att lämna oss....Det är nu den kan göra det! Påsken är ju också flera dagars ledighet för de flesta. Fiske hör till i påsk. Vi vill fiska när det är påsk, vi vill äta gott när det påsk, vi vill umgås, vi vill koppla av....och vi gör det.....när det är påsk! 
Glad vår!

Annandag Påsk....

....och påskhelgen närmar sej sitt slut!  Vi började med att ta det lugnt. Satt och bloggade lite påskrapport en stund på förmiddan. Sen for vi och kollade läget uppe vid slalombacken. Där var det ordentligt med folk. Slalombacken ser fantastiskt fin ut. Det var kö till liften. Stora och små satt och fikade på uteserveringen! Härlig musik ljöd ur högtalaren...och solen sken! Vi for upp till toppen och njöt av Ragundadalens vackra utsikt!
Vad vi bor vackert , vi som bor här i Ragundadalen!
Nu blev vi sparkåksugna...Vi har ju fortfarande ett kanonsparkföre uppöver Kullsta! Vi for hem och tog på Tindra och Fia selarna.....svisch.....så var vi ända upp på Moan! De gillar att dra matte och husse på sparken, Tindra och Fia! Inte blir det motion för Ulf och mej precis utan det gäller mest att hålla i sej....men härligt är det! En pratstund hos Mats och Eivor uppå Moan. Hem med samma fart för då var vi bjudna på  Annandag-Påskmiddag hos Mor och Far! Gott, gott! Tack för det!
Påskhelgen är över för i år. Det har varit en skön och trevlig påsk...precis så där som jag ville ha det! Fiske, träffa släkt och vänner, sola, vila.....Vad mer kan man begära?!

Påskdagen....

....började med en rejäl sovmorron för min del....Oooohhh vad skönt det var! Solen sken som vanligt . Och det var aningens  kallt....som vanligt.
Ulf hade fått frågan från min kusin Berit nere på Bottnan om han ville komma och skjutsa barnebarnet Axel en sväng på skotern. Axel  gillar sånt med motor stenhårt men har aldrig åkt skoter. Tacka för det! Ulf lånade Anders skoter och for ned. Jag åkte bil! Och tog med kameran! Här måste förevigas!
Alla tre barnen fick sej en åktur! Här är två av dem::
    
Axel o Ulf                    Hanna o Ulf


På eftermiddagen blev det en skön vilostund på soffan!  Till "Ett Herrans liv- Påskspecial" och en
stund konståkning!
Åsså var vi bjuden till Paulin och Anders på grillat!...Mums vad gott det var!
Tack Paulin och Anders!

Efter dokumentären "Hockeyhjärtan" som handlade om hur lilla Ö-vik fått till 24 st NHL-proffs
så somnade jag gott!

RSS 2.0