En riktig lyxhelg!

Ja, så blev det!

Men det är synd om arrangörerna av dansgalan ....Och för dansbanden som var där och spelade för den lilla, lilla publiken...Däribland oss ! Vi hade svängrum på dansgolven om man säjer så! Dansgolven är ju  ordentligt stora där på Nordichallen och Gärdehallen.

Vi hade ju tagit semester Ingrid och jag i fredags. For ner till Sundsvall på förmiddan. Checkade in på vackra Knaust mitt på dan...Där började lyxen!!! Knaust är så fint att bo på.  Vi nyttjade den tjusiga trappen ett antal gånger under helgen..
När vi installerat vår packning på rummet gick vi och åt en rejäl lunch på Viktoria....Sen blev det förstås shopping!
Det är ju liksom vår specialitet...fast jag shoppar inte så ofta numera...Men desto roligare när det väl blir!
Med några shoppingkassar så traskade vi glatt tillbaka till Knaust.
Förväntansfulla så gjorde vi oss iordning inför kvällen, sippade vin och mådde allmänt gott!

 

Middan åt vi "runt hörnet" , på Bishop Arms...Gott, gott och robust mysigt!!!
Då dansgalan var fantastiskt välplanerad så var det bara att promenera de ca 100 metrarna till bussen som ingick i dansbiljetten...den gick hela tiden fram och tillbaka mellan stan och Nordic så man behövde inte ens passa nån tid, det var bara att gå till busshållplatsen och hoppa på bussen som redan var där...
Tyvärr var det såååå lite folk på dansgalan...Vi var nog lite fundersam hur kvällen skulle bli...Det var glest , glest på dansgolvet...Nu visade sej att de som var där nog hade bestämt sej för att ha riktigt kul ändå och dansa som om det vore fullsatt...Så vi dansade hela kvällen...Lite dåligt betyg vill jag nog ge till Sundsvallsborna på fredagkväll..Fast jag dansade hela tiden så fick jag inte en enda svängom med nån Sundsvallsbo...Kavaljererna kom från alla möjliga andra håll, inifrån Jämtland, Härjedalen, Dalarna, Hudiksvall, Härnäsand, Sollefteå, Umeå mm, mm...
Lika lätt var det sen att ta sej hem till hotellet. Det var bara att hoppa på bussen...och sen gå de ca 100 metrarna "hem".....

Lördagmorron var det så dags för en sån där fantastisk hotellfrukost som bara får det att vattnas i munnen när man tänker på den....


Nu skulle jag gör som Ulf, fota den inbjudande frukosttallriken....Det är bara det att jag hann nästan äta upp hela frukosten när jag kom på att jag skulle fota...Håll till godo!
   Fint tak i frukostrestaurangen!!

Vad gjorde vi sen då?
Shoppade så klart! Sundsvall har ju en hel del affärer att välja på!
En gofika på Café Charm var ju givet!
Nu skulle jag göra som Ulf igen...fota min läckra jordgubbsbakelse...Kom jag ihåg innan jag började äta?
Nej inte precis! Här är iallafall den nästan uppätna jordgubbsbakelsen...
 

Efter en dags "välförtjänt" shopping, tillbaka till Knaust för "tillfixning" och vin igen!
Nu hade vi bestämt träff med Ylva, Annika och Britt-Inger...vi skulle äta på Oscar, se till att vi hade god tid på oss innan det var dags för dansen igen!

Ylva kom upp till oss på hotellet innan vi gick på Oscar:Det var verkligen kul att träffa Ylva, det var så längesen...Vi är barn- och ungdomsvänner och har haft mycket roligt ihop!!! -" Du är dej så otroligt lik, Ylva!!!!"

Vilka kuliga timmar vi fick på Oscar, så mycket skratt, och vilken mat... lyxigt förstås!!!

När vi for ut till dansgalan var vi "hoppstor"......-"Ikväll blir det nog mycke folk"!!!!
Så blev det nu inte...Det var nämligen ännu mindre folk än på fredan....
Vad beror det på? - Ingen aning!!! Välplanerat, välannonserat, fantastiskt bra dansband...allihopa!!!
Man undrar???? Vi dansade väl en del på lördan också...men det kändes allt lite avslaget nu!  Fast nu fanns t om några Sundsvallskavaljerer bland dem jag dansade med och det kändes ju bra då....

Åsså  var vi ett glatt gäng som gjorde sällskap på dansgalan, Ingrid, Ylva, Annika och hennes date Lasse åsså jag, så då kan det faktiskt inte bli annat än trevligt!
Men som sagt i början på inlägget, det kan ínte vara lätt för arrangören en sån här gång! Och dansbanden vill ju ha mycket, mycket folk nedanför scenen förstås!!!

Söndagförmiddag, ja då åt vi frukost i en timme....igen!!!
Sen vi plockat ihop våra danskläder och shoppingkassar så checkade vi ut och for till Birsta..."Var ska sleven vara om inte i grytan"? Några shoppingkassar till vart det innan vi vände hemåt efter vår lyxhelg!

Vi har verkligen haft det bra! Att bo så lyxigt som på Knaust, att bara äta ute, att shoppa lite lagom, att inte behöva passa tider. Det har varit varmt och soligt! Och när man väl ska åka hem så är man hemma på en timme!!! 

Fina flickor.....

....som är ute på svampplockning!

Vem trivs mest?Det har varit en typisk höstvecka!

Den kväll vi var ute  på promenad med hundarna och dessutom hittade en hel del kantareller, var det så fint! Skönt i luften, lite lagom eftermiddagssol och rätt så varmt. 

Ett par morgnar har jag skrapat rutorna på bilen, hög luft och svag morronsol...vackert men kallt och nån morron var det hela 9 grader varmt....
Ett par kvällar har det blåst rätt bra och känts lite höstkyligt.

Det vill säja man har inte riktigt kläm på vädret från dag till dag!

Jag har varit i "packartagen" hela veckan, inför dansgalehelgen.......
Har jag packat än? NEJ!

Som sagt en kväll blev det skogstur med svampplockning!

Å igårkväll, då låg vi bara i soffan Ulf och jag, och åt Mums mums och Popcorn!
Låter slött och skönt! - Javisst var det det.

Ikväll har mamma hjälpt mej att tona håret.

Superstars är dessutom väldigt passande på tv klockan 8....Lite typskt att det är samtidigt som Idol, men vi har nu valt Superstars...Jag är ju dessutom väldigt svag för Ingemar Stenmark. Fin, glad, lite blyg och oerhört ödmjuk. Å vilken sportman!!!!!
På tal om sport! Ikväll är det Elitseriepremiär! MODO möter Frölunda hemma...Just nu ligger "vi" under med 2-3...Inte bra...Å andra sidan är det en hel period kvar...Åsså gjorde Foppa det första Målet! Härligt!!!


I vilket fall!!! I morron åker vi på den sköna och lyxiga danshelgen!Dansskorna är iallafall putsade!
Stryker och packar gör jag imorronbitti!
Vet ju precis vad jag ska ha med mej, bara att stoppa ner i bagen!

Ha en riktigt bra helg, alla!
Det ska jag ha!!!

Minnen och skratt....

......Ja, så kan jag beskriva min helg med två ord!
Det finns nog ingen som jag delar så många minnen med som Anncatrin! 
Vi hade bokat den här helgen Anncatrin och jag.
Så igår for jag in till henne. Hade med mej några fotoalbum sen vår ungdomstid.
Vi åt gott, gott! Förrätt, varmrätt, efterrätt, vinsmutttande mellan allt surr och skratt...Att vi överhuvudtaget hann få i oss både maten och vinet är en gåta...Såsom vi pratade ...och skrattade....
När Anncatrin plockade fram den gamla räkneboken...som hon använt som en sorts dagbok från sommaren-75!!!
Där hade hon skrivit så detaljrikt vad vi gjorde. T om klockslagen fanns med. Hon hade skrivit så väldigt bra...Lite författartalager vill jag nog skönja!!Hahaha...!
Alltså, om vi skrattat förut under kvällen så var det ingenting mot vad vi vräkte ur oss under tiden hon läste högt ur anteckningsboken...Vi skrattade så vi kiknade...tårarna sprutade och jag undrar om vi inte störde grannarna , för vi var ganska så högljudda...om man säjer så....Det var så förlösande...så härligt...att skratta, att minnas....
Vad livet kändes enkelt då 1975...vi var 14 och 16..Livet lekte...inga bekymmer, dans, glass ocjh killar var det viktigaste...En strof ur anteckningarna: "- Klockan elva gick vi och köpte glass av varubussen"!!
Alltså det var en viktig stund i vårt liv då!!!
Hällesjö, Forsmo, Qul i backen....Det var inget snack om man skulle ha råd eller ej...Det kostade inte mer än att man kunde åka på dans 5 kvällar i veckan....

Ja, nu är jag hemma på Vikbäcken igen...ligger på soffan och ler när jag tänker på vår kuliga dygn!!!
.......................................................

Rapport från Risåsen:
Inga älgar skjutna denna helg!

Det gäller att ta tillvara det övriga skogen har att ge:RSS 2.0