Oktober och Brittsommar

Hösten spelar oss små spratt!!
Och det är inte så dumt alla gånger!
Just nu t ex.....!
Vi är i mitten av oktober och det är varmt som en sommarkväll! 16 grader varmt kl 7 på morron1 Otroligt och fantastiskt! Åsså känns det lite konstigt när det är så varmt och samtidigt så höstlikt!
Tiden rusar iväg, dagar och kvällar fylls med än det ena och än det andra!
 
Septembers mest båsiga dag, for vi till stan! Inte så mysigt kan jag säja....För blåser det mycket och ordentligt här på Hammarn, så är det ju ingenting mot för vad det kan storma i stan! Vi hade Betty med och hon ville inte kliva ur bilen på hela tiden!  Förutom stormen, så gillade hon varken asfalten eller trafiken! Hon är van vid lugnet på Vikbäcken hon! Så efter sen vi uträttat det vi skulle var det till att skynda sej att åka hem! Inga spontanstopp på nån kul affär vart det! En mil utanför stan for vi in en skogsbilväg en bit, och där hoppade hon ut så galant och pinkade ifrån sej! Då var hon nöjd! För att inte säja när vi kom hem på Vikbäcken! Hon kan verkligen visa sin lycka och att hon trivs hemma! Hon hoppar och skuttar och kutar lyckligt och slirar t o m på lyckligt sätt!
 
Älgjakten pågick i tre veckor i september, sen har det varit två  helgers  "älgjaktsuppehåll" Det har ju varit ett fint höstväder och vi kunde "göra höst " i trädgården och växthuset! Vi skördade persiljan och har testat att torka gräslök, får se hur det blir!
Sune och Ullis kom hit  på "bastu och fiskmiddag"!  
Innan den helgen var över så ägnade jag stor del av söndan till att pynta upp krukorna med mossa, enris, tallris och granris! Det blir fint att använda sej av vad naturen har att erbjuda! Utan att kosta på en enda krona!
Här är en del av mina höstkrukor!
Grynburken hittade jag hos "Farmors" för många år sen,  kaffepanna, mjölkkruka, mjölkpall och kopparkastrull     är sånt som jag hittat i gömmorna här hemma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober !
 
En månad som jag som vanligt trott skulle bli den, där allt lugnar ner sej och att man ska hinna  mer än vanligt här hemma...Blogga med jämna mellanrum t ex! Men icke sa Nicke! 
 
Det fylls som vanligt på med det ena efter det andra! Och bara det som är trevligt!
Lite städ och rensning och röjning har det väl blivit men inte på långa vägar vad jag hade planerat! 
 
Kyrkogården har fått sej ett besök och vi gjorde höstfint hos pappa!
 
 
 
Det har varit firande av min fd arbetskamrat Ingrid som fyllt jämna år! Så vi var ett gäng tjejer från jobbet som bjöd ut henne en kväll! Gott och trevligt!
 
Lilla mamma har haft en period som krävt lite mer kontakt! Så dit har vi varit några gånger, men jag har också ringt till Nyviksvägen några gånger varja dag och kollat läget!  
 
Vi hämtar Juno och Loui ca en dag varje vecka och då bjuder vi hela familjen på en god middag! Allt för att hjälpa Paulin med det vi kan hjälpa till med!
Jag beundrar Paulin som läser till Gymnasielärare i engelska och svenska,  på heltid! Hon jobbar dessutom som lärare på deltid på Anders-Olofskolan  och sen ska tiden också förstås  räcka till för Juno, Loui och Anders! Allt ska ju också  funka hemma! De har  många härliga vänner som de vill vara med när det hinns!  
Då har vi kommit på, Ulf och jag, att det vi kan bistå med är just att hämta barnen nån gång ibland och då även fixa middan, så de slipper undan med det då! Att hämta barnbarnen på Dagis och skola är bara så härligt! De blir så glad när vi kommer!!!
 
 
Vi åker till Klövervägen  lite nu och då, för att tjusa med Melissa, William och Nova!
Melissa kommer till oss varje söndag för att spela Bingolotto och ibland sover hon över!
Jag är tacksam alla dagar att jag får ha mina barn och barnbarn så nära, så vi kan träffas så gott som när vi vill!
 
Här spelar vi "Ulf-memoryt" efter förra söndans Bingo-lotto!!  Jag ska visa och beskriva det lite mera om Ulf-memoryt i ett senare inlägg ;)
 
 
Förra veckan följde Ulf med Daniel till Ackers kennel utanför Uppsala (Därifrån kom också  vår Ecco, Drevern som blev 14 år och var en kanonhund i skogen), för att hämta en liten 8-veckors Jämthundskicka ! Lilla Molly! En fantastisk liten go och fin valp!
 
Ett tandläkarbesök i Sollefteå har jag gjort! Ulf som också hade tid samtidigt, blev sjuk och fick avstå! tandläkarbesöket Men min besvärliga tand fick sej en duvning och vilken skillnad! Oj vad det är viktigt att sköta sina tänder! Att vi dessutom hittat vår duktiga tandläkare i Sollefteå känns så skönt! 
Vi kan varmt rekommendera:
 
 
 
När Ulf blev sjuk, nån besvärlig virus som satt sej i hals och luftvägar,  så fick vi tyvärr också avstå 50-årsfesten som vi var bjudna på förra helgen! När vi lagt oss på lördagkvällen så insåg vi att det var tur att vi avstod, förutom att Ulf var sjuk så kände jag en trötthet utöver det vanliga, så jag behövde nog vila!
 
Jag har varit på KickOff med jobbet! Det var hela Samhällsbyggnadsförvaltningen, så vi var nog ca 80 st! Höjdpunkterna  var Johan från Räddningstjänsten i Östersund som hade en superbra föreläsning och inte minst GUB-band som stod för underhållningen på kvällen!
 
Titta vad som stod på bordet när jag kom hem ifrån Kickoffen:
 
 
 
Inte nog med blommor, så har jag fått fler presenter av Ulf senaste veckan, bara så där! Han är så fyndig Ulf:
 
Skivstång har jag varit ute efter ett tag som ett komplement till sjukgymnastiken som jag går på!  Det gäller att hålla sej så frisk och stark som det bara går, när man blir äldre! Glädjen och kärleken går inte att beskriva när Ulf kommer hem med den här:
 
 
 
När hösten kommer så är det ju tända ljus och värmeljus som gäller på Vikbäcken! Myskänslan ska ju vara på topp, så då har jag fått en sån här av Ulf:
 
 En braständare som laddas med en USB-kabel! Jag har redan använt den så pass mycket så vi har testat att ladda den! Och DET FUNKAR! Otroligt vad tekniken går framåt!
 
Nu är det söndag igen! Ulf jagar älg den här helgen!
Igår for jag till min finaste vän, jag blev bjuden på lunch och en smarrig kaka och vi surrade om det mesta i flera timmar!
 
Idag funderar jag på att åka till kyrkan på tackksägelsegudstjänst:
Jag har en hel de att göra här hemma, men..... detta känns inbjudande, eller hur:
 
 
 
 
Å vilken fin höstdag det är!
Kram Dansann
 
 
RSS 2.0