Valborgsmässoafton!!!

Ikväll ska vi åka till Ragunda stationssamhälle och titta på Majbrasan!
Paulin och Anders är genom Ragunda samhällsförening med och arrangerar kvällens brasa och fika!
 
Imorron är det redan Maj månad! Fast vårluften är inte det grannaste tycker jag!
Det har varit en kylig helg igen!
 
Veckan som varit förflöt som vanligt i raketfart!
I onsdags for jag och min arbetskamrat  Thomas till Gävle för att delta i Lantmäteriets informationsdag!
Det var trevligt värre ska Ni veta!
 
Vi åkte tåg från Sundsvall och när vi kom fram till Gävle så var det bara att spatsera över gatan så var vi framme vid Järnvägshotellet där vi skulle bo över natten!
Järnvägshotellet är ett gemytligt hotell i gammaldags stil! Lite enklare så tillvida att dusch och toalett låg ute i korridoren! Men det var ett trivsamt rum med tv och ett handfat  för "snabbtvätt" och tandborstning!
 
 
 Visst verkar det mysigt?
 
 
Vi stoppade in våra väskor på rummen och sen gick vi ut "på stan" för att hitta ett trevligt matställe!
Det gjorde vi! Det hette helt enkelt "Helt Enkelt"!  Vi åt nåt lite lätt och enkelt då vi inte var tokhungrig precis, men ett par  öl gick ned under de två-tre timmar som vi satt där och surrade!
 
 
 
 
 
På torsdagen var det en intensiv informationsdag på Lantmäteriet! Men den var både viktig och intressant! Dessutom fick vi gå runt på lite studiebesök hos några som jobbar där! Så bra att få en "bild" med tanke på att vi har en del med lantmäteriet att göra i våra jobb!
 
När dan var slut började stämningen infinna sej, det var ju dags för finalmatch nummer sex mellan Brynäs och HV71! Spännande värre då det stod 3-2 i matcher och Brynäs spelade hemma
 Jag kunde inte låta bli att fota detta  ( definitivt inte Gavlerinken), på väg från Lantmäteriet till hotellet! Skickade den till brynäsfantasten Per med orden: "Gick förbi Gavlerinken Arena idag, det var ingen kö"!!! Hahaha....!!!
 
 
 
Vi passade på att äta på Pinchos innan tåget gick mot Norr igen! Det var ett lite annorlunda ställe med nyare stuk, med Tapasrätter av alla de slag och man beställde via en app på telefonen! Smidigt bara man "kom igång"! Där var det svart/rött/gult  (Brynäsfärger) vart än vi vände oss!
 
 
 
Vips! Var vi i Sundsvall och i den ljusa vårkvällen styrde vi kosan mot Hammarn! Jag släppte av Thomas i "Svarthåle´... och snart var jag hemma igen! Hade ju inte varit borta mer än ca 1,5 dygn men då man har ett dygn med tempo så kändes som att vi varit borta mycket längre!
 
En dag till på jobbet, så var det plötsligt helg igen! Juno och morfar kom oc hämtade mej!
Sen Juno åkt hem till Ragunda så påbörjade vi lite matlagning! Ola kom och åt med oss och vi började smida lite kuliga planer!
 
Lördagen blev en "smågrejardag" och på kvällen kom Daniel, Malin, Melissa och William och åt "the Dancing chicken" med oss!  Lite charader efter maten och sen ville Melissa stanna över hos Farmor och farfar! Naturligtvis!
Hundarna har velat ut några gånger  under natten men det hindrade inte att vi tog låg och drog oss till framemot 10 idag! Melissa och  jag hann med att spela en omgång "Barbie, Balens drottning", ett sällskapsspel som jag plockat fram ur gömmorna! Det är nog tillverkat under slutet av femitiotalet eller i början av sextiotalet. Det var en barndomskamrat som heter Helena som hade spelet först! Jag älskade verkligen att spela det när jag var hos henne, då under sextiotalet!  Å inte bara jag utan alla hennes vänner ville spela det, så hon var hur less som helst på spelet och erbjöd mej att köpa det för fem (!!) kronor! Tror Ni jag tvekade ? Nej det fick följa med hem på Vikbäcken, för att spelas om och om igen! Det lades undan  efter några år,och när Daniel var stor nog för det så var det dags att plocka fram det ur gömmorna! När Daniel och Paulin växt ifrån spelet, lade jag undan det igen för att nu plocka fram och se att alla pjäser och speltillbehör var kvar! Ja, det mesta, faktiskt och nu som sagt är det med barnbarnen jag spelar det älskade spelet!
 
Är det nån där ute som hört talats om det förresten? Tror inte att det är så vanligt faktiskt!
 
 
 
 
Det är dessutom ganska så välbehållet trots ålder och att det är välspelat må jag säja!
 
Som sagt ikväll är det dags för Majbrasa och jag tror, eller är ganska säker på att vi får med oss en nattgäst inatt också! Lille William blev ju sugen på en övernattning hos farmor och farfar han också! Så, så blir det nog!
 
Och imorron kommer lille Loui och ska vara hos oss i tre dagar! Paulin ska till Falun på innedagar genom sin utbildning och den här gången följer anders med! Juno ska vara hos farmor Birgitta!
 
Jag känner den stora lyckan och tacksamheten, är otroligt ödmjuk  i tanken att vi får vara så nära våra barnbarn och att de med så glädje verkligen tycker om att vara hos mormor/morfar och farmor/farfar!
Vi lär varandra massor ska Ni veta!!
 
Ha en  glad och trevlig Valborg!!
 
 
 
 

Det viner och det låter....

........Det blåser och stormar!!!
 
Men helgen är här!
Jag har inte klivit upp ännu denna aprillördag!
Veckan gick snabbt! Och det blir så tydligt när det bara är en fyradagarsvecka!
 
Förutom den fantastiska inspirationskvällen så har resten av veckan fyllts på med lite av varje!
Vi var till lilla mamma i onsdags! I torsdags kom Paulin och småttingarna Juno och Loui och åt stuvade makaroner med oss! Efter lite vila framför tvn gjorde jag i ordning rörorna som jag på fredagen skulle bjuda mina härlig killar  som jag jobbar med! Jag brukar köpa bröd (typ Konrads kalasknäcke och Josefinas finknäcke) av Thomas son som säljer det för sin klass och jag brukar också köpa av Scoutföreningen. Brödet är kanongott så det kan jag rekommendera! Det följer dessuom med ett blad med recept på röror som är goda till! Så tre sådana röror gjorde jag och på fredagsfikat serverade jag Konrads kalasknäcke, med Räk-och dillröra, Äpple- och pepparrotsröra samt Sjöbodsröra! Det blev en lyckad fikastund och en skön avslutning på den här korta arbetsveckan!  
 
 
 
 
 
 
Igåreftermiddag när jag landade i hemmets sköna vrå, hade vi finaste besöket igen av småttingarna Juno och Loui med mamma Paulin! Så kul att komma hem och mötas av "livets efterrätt"!
 
Ulf skulle egentligen på Spispojkan igårkväll , men han har ju ett finger som inte är okej efter en klämskada för nån vecka sen som ledde till att han fick sy några stygn! Det är lite inflammerat dessutom så han är stammis på hälsocentralen! Så det blev en lugn skön hemmafredagkväll för oss båda!
 
Vi skulle satsa på premiär för grillen i helgen! Men det kan vi ju glömma i den här blåsten! 
Det blir till att stöka på inne, finns en del att göra, som vanligt!
 
En bilutflykt får det bli fram över dan! Vill fara och träffa Melissa och William en sväng! Ska till Paulin med några affischer och till Sonja med mammas deklarationspapper!
 
Sen är det ju V75 och de 4:e SM-finalen mellan Brynäs och HV71, det må vi nog kika lite på!
Ja, nog kommer den här blåsiga lördagen att gå utan att man blir less liksom!
 
Jag ska följa med Paulin på Barnloppis imorron! Nu säljs det INTE barn på det loppiset men däremot  barnkläder, leksaker och tillbehör som passar barn! Det är Ängesbua som arrangerar:
Ängesbergs Barn- och ungdomsaktiviteter (BUA) Är en ideell förening som skapar aktiviteter för barn och ungdomar i Ragunda kommun! Vilka engagerade unga vi har i vår kommun!!!
 
Imorron startar  också Leo on Line på Dannero och vi håller tummarna samt sätter en slant på honom förstås!
 
Vi far som vanligt och hämtar lilla mamma i morron, så hon får komma till oss och äta en god middag och spela Bingolotto!
 
Nästa vecka är det mycket som är inbokat  på jobbet! Förutom APT och beredning, så ska jag och Thomas åka till Gävle för ett möte på Lantmäteriet! Det har vi väntat på, så det ser vi fram emot och det blir nog intressant!
 
Nej nu ska jag kliva upp och påbörja dagen med lite tvätt i maskinen och lite hopplock av sånt som blivit utflidd i huset under veckan!
 
Ha en skön och behaglig helg, trots vindarnas vinande! Det ska jag ha!
 
 
 

Vilken inspirationskväll.....

.....Vi bjöds på igårkväll......
.....Vi som samlats i Anders-Olofskolans matsal, där Hortonomen Ingela Jagne föreläste om "odling i friland och att odla i pallkrage"! "Hur får jag det att växa"? Om "odlingens sköna konst"!
Det var en blandning av aha-upplevelser och inspiration av denna fartiga och härliga kvinna!
Vi alla som var där for nog hem med samma känsla av inspiration inför våren och odlingsfunderingarna!
 
Tack till  Kostenheten på Ragunda kommun och Trädgårdsamatörerna i Ragunda som hade arrangerat kvällen!
 
Jag är ju just i dagarna på "G" med mina inomhusplanteringar, kryddor och gurka!
Å tänk vad vi kan utnyttja grävmaskinen framöver när vi  ska göra iordning bakom huset, runt växthuset och trädgårdslandet!
Jag ser ju framför mej vår  framtida lilla park med fruktträd och bärbuskar tillsammans med växthuset, jordgubbslandet och trädgårdslandet!
 
Vi går en härlig tid tillmötes!
Våren! Välkommen!!!
RSS 2.0