Helgen närmar sej.....

....igen!
Tänk va veckorna drar iväg. Imorse var det åter lite vinterkänsla då det var 12 grader kallt....bra med tanke på sportlov och snart också påsklov. Det är bättre med kalla nätter och vackra soliga dagar än slask och smuts just dessa veckor. Efter påsk får gärna våren komma ordentligt.
Den här helgen är ganska så fulltecknad om man säjer så.....och bara roligheter! 
Det börjar i eftermiddag med SKTF:S årsmöte. Direkt efter mötet så bjuder facket först på mat på Kaffestugan och sen på teatern "Historien om en grävling" på Centrum. Det är Urpremiär på teatern....Det låter kul tycker jag....Det är inte alla gånger man får gå på en Urpremiär. Ylva Lööf som skrivit teatern har tillbringat sina barndomssomrar hos släkt i Böle, därav Urprremiär just här i Hammarstrand. Inte nog med det, Ylva hade rollen som "den snipiga körledaren " i fimen "Såsom i himmelen""...så hon är ju faktiskt lite av en kändis dessutom. Har fått veta av Christina som sett förhandsvisningen av den här teatern att den är både kul och tänkvärd.... Så det ser vi fram emot!
Undrar om man hinner upp på hotellet sen en sväng och kika en stund på "Ständut Blakk" som är där ikväll?

Imorronbitti  drar Ulf, Kim och Ingemar iväg på Gussjöpimpeln!!! Jag har en lott iallafall!!  Förstå om jag vinner! Första priset är endera en Can-Am Spyder eller en skoter och en släpvagn. Jag vill ju givetvis ha Can-Am Spydern om jag vinner . Ulf vill ha skotern och släpvagnen...Nu är ju jag lite "lur" då, eftersom Ulf är på plats där på Gussjön. Förstå om jag vinner....då kan han ju passa på att välj pris åt mej?..Hm...undrar just vad det blir då?
Jag vet ju mycket väl genom svärfar Ingemar att det GÅR ATT VINNA! Han vann första pris ifjol och har därför en fin  skoter i sitt garage!

Jag ska på Ravensmartnen i Pålgård imorron! Det är Ragundas allra bästa marknad tycker jag. Det är lite "Kajsa Kavat"-stuk över den marknaden. Den känns lite gammeldags och genuin. Snöknaster under skorna, försljning av nymalet kaffe och en fika på Ko-Huldas! Imorron ska dessutom Paulin vara där med Ragunda Retrivers och ha uppvisningkl 12:30......Då ska jag vara på "första parkett"!!!!

Sen det allra roligaste av allt den här helgen, Paulins projektarbete i skolan som har blivit en Blueskoncert på Gisselgårdsskolan imorronkväll. Här nedan kopierar jag inbjudan som Paulin har lagt ut på sin blogg:

Eftersom jag går musiklinje på gymnasiet ska ju våra projektarbeten ha något med musik att göra. Jag funderade ända sen förra våren på vad jag skulle hitta på för projekt. Funderade om jag skulle göra nåt med barn och musik då jag vill bli musiklärare, senare övergick det till en idé att göra ett nummer av en musiktidning för att till slut hamna på samma sorts projekt som de flesta musikelever hamnar på till slut: Att göra en konsert.
Per Svenningsson frågade mig och Anders om vi inte skulle börja spela lite blues tillsammans, och det var då min idé om en projektkonsert föddes. Jag tyckte att det kunde vara roligt eftersom det nu blev ett "tema" på konserten, dvs blues. Inte så roligt att göra en projektkonsert med bara ett gäng covers på låtar man gillar. Men sagt och gjort, vi tog in Kjell som gitarrist, vem annars liksom, och sen började vi repa. Repen skulle resultera i en konsert.

Så nu är alla som läser detta

hjärtligt välkomna till en trevlig

blueskonsertkväll, den 1:a mars

kl. 19.00 på Gisselgårdsskolan.

Konserten kommer ta ca en timme men sen efteråt sätter vi på lite bakgrundsmusik och så kan man bara sitta och surra och umgås med annat trevligt folk! Så ta chansen att få höra lite go musik och prata av er lite! ;)

Ett par av låtarna vi kommer spela är i original gjorda av bl.a.
Jimi Hendrix & Janis Joplin


 

Hälsningar Paulin

Då det är bra att veta ungefär hur många vi blir så är det jättebra om Ni ringer eller skickar sms talar om att Ni kommer.

Marie Picasso!


....Att hon kan sjunga bra det visste vi ju redan och  att dessutom får höra henne sjunga live, det var jättebra. Hon är verkligen en sångerska i världsklass.

Ulf som gillat och hållit på  Marie från den allra första Idol-audition fick biljetter (åsså en god middag efter) av sin kära fru i bröllopsdagspresent på julafton och nu var det alltså dags. Vi var på Marie på Folkets Hus i Östersund i lördags. Det var mycket folk och som Gunnel sa som vi träffade när vi skulle gå in: -"Jaha ni ska på barnkalas Ni också?"...Ja visst det kändes som att det var mycket barnfamiljer där....., å då jag gillar det här med att gå ut tillsammans , stora som små så passade detta ypperligt.  Nu stod det ju faktiskt i LT idag att det var en blandning i publikens åldrar på föreställningen i lördags...Ja , LT-rescensenten hade väl sett oss då i publikvimlet, så det var kanske vi som stod för "blandningen". Marie pladdrade på lite emellan låtarna och visst har hon lite mer att "lära där" men det kommer. Jag lyckönskar Marie med sin fantastiska röst och hoppas att hon når ut i världen med den.

Efter föreställningen hade vi bestämt träff med vår vän Christina som följde med oss på Simon & Viktor och åt en god, mysig, middag. STORT TACK för en jättetrevlig kväll Christina! Det gör vi om!!!!

Sen blev det ett efterlängtat, hett bad i Paulins lägenhet.....Det gäller att passa på, vi som inte har nåt badkar hemma. Det är behändigt med lägenheten mitt i stan må jag säja!

På söndag var det sovmorron ! Inga hundar som väcker matte och husse och vill ut.....det gäller att passa på. Vi låg till elva....hur skönt som helst. Då vi ville vara extra lata så gick vi på Domus och åt vår frukostmacka och drack kaffe där....Mmmmmm!

Jag är ju fortfarande inne i min firarperiod så vad passade inte bättre än att åka och uppvakta en 50-åring!!!

Christina i Strömsnäs. Jag tror faktiskt att Christina blev smått överraskad när Ulf och jag dök upp där bland släkt och  grannar. Vi blev bjuden på god mat och en glad pratstund med de övriga gästerna. GRATTIS Christina till denna hedersvärda ålder...hahaha!

Lite trötta  och möra efter helgens händelser for vi in på Statoil och införskaffade höstens 12 avsnitt av "Ett gott parti " på DVD.... Paulin ringde när vi strax var hemma  och ville komma hem till oss och laga till Tacos ....Tacksamt tog vi emot detta erbjudande. Mums!

Sen blev det "kura" i fåtöljen till serien "I en annan del av Köping". Jag blir så otroligt uppfylld av glädje i mitt inre när jag tittar på den serien. Dessa underbara, glada människor som är så måna om varandra och snälla mot varandra....Det är många som skulle ha mycket att lära där......

Härliga fredag.....

.... med en god trerätters  då vi bjöd in våra barn med respektive, Daniel,  Malin,  Paulin och Anders
Det blev en god räksmörgås till förrätt, Ulf välmarinerade kött som grillats på "sommarvis" och en smaskig hallonefterrätt som Paulin fixade till. Mums!

I eftermiddag var jag till  en av mina bästa vänners mor och hjälpte henne med fötterna.  Det blev en trevlig stund. I nutid har hon lite svårt med minnet men när vi kommer in på hennes ungdom då är hon en underbar berättare. Idag kom vi in på dans. Hon berättade då om  de härliga danser hon varit på i sina ungdoms dagar. Det sken i ögona då hon pratade om valsen hon fick med en utlänning som just lärt sej svenska, om hambo och snoa som hon fick med de duktiga dansarna från Böle-Krångede. "Jag såg fram för mej när hon sv'ängde runt på logarna".
 
Nu kommer jag osökt in på den härliga berättelse som min mor berättade om danserna  här i vår grannes loge. I logen vid huset där Paulin och Anders bor idag. Då spelade min pappa med Kjell Dahlgrens, de var en stor dansorkester runt om i mellersta Norrland:


Så minns jag danserna på Bäckaskogslogen......

(Logdanser i "Kjells loge" på Vikbäcken)


Ainy Natanaelsson, Vikbäcken  berättar:

  

Det var i slutet av femtiotalet. 3-4 kvällar varje sommar under 3 års tid var det logdans på Bäckaskogslogen. Vilka härliga kvällar!

Naturligtvis var det alltid Kjell Dahlgrens trio som spelade. Och jämt mycket folk. Det stod bilar parkerade i en lång, lång rad ute på vägen. Förutom dem som kom per cykel förstås. Att annonsera i tidningen var ju inte möjligt utan vi affischerade och så gick det från mun till mun. Allt som oftast dök det också upp folk som "bara hade vägarna förbi". Alla ville vara med och "slå en sula på

log-golvet"! Det blev förstås för trångt inne på logen så då tog man halmboden som var ihopbyggd med logen, i anspråk. Samtidigt byggdes det en scen då orkestern tidigare stått direkt på dansgolvet. Den härliga musiken blandades med svetten från alla glada och dansanta människor och med myggen. Vi hade alltid tur med vädret dessutom. Den unge Kjell Gidlund som bodde "ner i backen" fick äran att sälja biljetter, vilket han gjorde med stort ansvar. Kjell Dahlgrens mamma, Elna Dahlgren stod för korv- och kaffeförsäljningen. Jag brukade hjälpa henne under pausen då det blev långa köer av den korv- och kaffesugna danspubliken. Korven såldes från köksfönstret ute mot brokvisten. Det fanns en långbänk utefter ena husväggen där så många som fick plats satte sej  och i övrigt var det "ståfika" som gällde.

När pausen var slut tömdes gräsmattan snabbt, logen fylldes och det var åter dansen som gällde. Vi kunde ibland också i skogen intill se tydliga spår efter förälskade par.

Jag har förstått att det är många som lärde sej dansa just på "Kjells loge" och det är med glädje jag tänker tillbaka på logdanserna på Bäckaskogslogen!!!!Visst är det härligt att höra och får veta hur det var på 50-talet.

Ibland känns det faktiskt: "Det var bättre förr'!!!!!

Ni som har varit till Paulin och Anders kan ju blunda och försöka föreställa sej  hur det kunde vara där nere vid logen, då i slutet av 50-talet!!

 
RSS 2.0