Sommarmånaden augusti....

....är inne på sin sista dag! Hösten är  antågande...Idag har dock sommaren bitit sej fast. Med både sol och värme. Skönt! Vissa hösttecken har iallafall börjat visa sej och Ulf passade på att testa vår nya kamera häromdan:...giftiga men ändå riktigt  fina!
Svampar dyker det upp här och var nu. De senaste dagarnas regn har väl sett till att de trivs.

Ulf hann med att plocka några små kantareller i fredags. De använde vi till  vår goda fredagsmiddag:Helgen är över. Jag är nu ensam en vecka då Ulf bor för sej i jaktstugan! ...Nej, inte ensam....jag har gott sällskap.
Tindra, Kajsa, Ecco, Tusse och Hilbert finns i min närhet. Fia har följt med Ulf.

Trevliga var kalasen igår!

God mat och många va vi som uppvaktade Tomas i Krokvåg!

Ulf ick sej en egen pratstund med födelsedagsbarnet!

Det var trädgårdsfest! Jag träffade Birgtta som det alltid är så trevligt att träffa och surra med!
Och Elisabet! En extra hälsning till Dej :


Vissa ville gratta Tomas "tätare "än andra:Nu var vi tvungen att avvika tidigt då vi skulle vidare och gratta Daniel:

Daniel  bjöd på kaffe.....


...smörgåstårta och tårta:
  ....smarrigt !!

Förresten! Jag som skulle strunta i disken igår och istället ta det riktigt lugnt... just därför kan jag tänka, så hann jag i lugn och ro att ta igen på diskbänken....och en hel del annat också. Ett nytt sätt att tänka månntro? 

"Man hinner mycket om man inte har bråttom!"

LYCKA TILL!.....

......säjer jag nu till resten av  min familj!

Först och främst LYCKA TILL! Till Paulin som ikväll drar kosan till Härnösand. Där hon imorron påbörjar sin utbildning till högstadielärare! Hon ska läsa på distans så hon kommer att åka till Härnösand ca 1 vecka varje månad. I 4½ år!!! Duktigt, duktigt Paulin! Du vet vad Du vill och genomför det också! Att Du dessutom har möjlighet att bo hemma mesta tiden, där du trivs allra mest och kan koppla av från studierna nån stund nu och då och gå ut i skogen med Tindra, vet jag att du tycker är värdefullt. Du är en tjej med huvudet på skaft och fötterna på jorden! Vilken perfekt kombination!!!

LYCKA TILL också till mina jaktkillar, Ulf och Daniel! I morron börjar det! Årets älgjakt! Nu får dom passa sej, älgarna (och björnarna) i skogen mellan Överammer och Köttsjön. Jag ser förstås fram emot att få fylla frysen med kött och köttfärs. Som vi kan  plocka fram senare i höst och vinter och då tillaga allehanda mustiga älgrätter. Mums!
Redan idag styr de sin kosa mot jaktstugan i Risåsen. De ska idag bo in sej, ha det årliga "inför jakten-mötet "och sen ha en avkopplande kväll med jaktkompisarna...för som sagt! Imorron börjar det!

GRATTIS DANIEL......

......som idag fyller 26 år!  Underbara Daniel! Vår  kuliga, härliga Daniel!......Vi syns ikväll! Då kommer vi till Valla och sjunger, hurrar och GRATTAR !!!!

 Först ska vi hinna med att gratta Tomas i Krokvåg som har 40-årsfest idag!

 Det gäller att hinna med sej!

Tänker på en blogg jag läste för ett tag sen som handlade om att hinna alla vardagsbestyr. Och det är ju ett besmi för jämnan (heter det så "besmi? man säjer ju så men det såg konstigt ut nedskrivet). Att hinna med sej! Nu är jag ju sån att jag galant kan strunta i om diskbänken är belamrad med odiskad disk om det visar sej att det finns nåt som är roligare. Men å andra sidan så mår jag oerhört gott när diskbänken är ren och blank....men det är just det där att man klarar av den fulla bänken...utan att bli stressad av det liksom. Det är ett gott tecken tror jag! Man måste tillåta sej lite röra emellanåt. Tempot på tiden verkar ju liksom ha ökat. Jag tänker ibland på hur mycket jag tycker att  vi hann när Daniel och Paulin var små. Nu är det bara Ulf och jag som bor här hemma och ändå så känns det iallafall som att tiden räcker mindre nu! VARFÖR?
När jag läste den där bloggen om att hinna så mycket som möjligt så skrev jag en kommentar i bloggen om en bonad jag sett i sommar. Den var bra och den ska vi nog ta till oss av lite till mans:...Idag tror jag att jag tar och  struntar i disken...för jag ska slå in paket, skriva fina gratulationskort och göra mej fin för att hinna med två kalas! Å jag tänkte inte ha bråttom!

 
RSS 2.0