Lite lättare ikväll då !

Oj va vi åt!

Kocken Ulf  hade lagat en stor, rejäl kastrull full i Ärtsoppa  och med goda, möra små  fläskbitar, som han skurit till av fläsklägget som kokat med! Tillsammans med min hemlagade senap, en "knall" med smör och ost, ett glas kallt öl och ett glas varm punch så blev det en festmåltid som heter duga!
Ulf hade bjudit in "ärtsoppegillarna" Malin, Sune, Mikael och Momme...
.....Daniel och Melissa  som inte gillar just ärtsoppa då, de fick pasta med köttfärssås istället!

Ärtsoppan i kastrullen minskade snabbt!
Kan kanske ha varit läge för en fistävling igårkväll!!!

Min vän Skogsnuvan skrev en kommentar i förra inlägget att ärtsoppa lägger sej som bomull i magen fast det är stabbigt! Ja, visst är det så! Och jag har ju nu "lagt ihop två ovh två"! Har förstått att jag inte sover så jättebra natten efter sen jag ätit ärtsoppa och liknande maträtter, till middag! Så det gäller att äta det med ett antal nätter emellan och att verkligen se till att äta desto "lättare" övriga kvällar!

Just därför så blir det Svenska Havskräftor till middag ikväll! Med kantarellaioli, ett gott bröd, vitlökssmör  och kanske  nåt mer gott  tillbehör. En skön kväll på Restaurang Vikbäcken, med "långätning"! Mumselimums!
Paulin och Anders dyker upp ikväll nångång, fast rätt sent! Paulin ska följa med pappa Ulf och Ecco på rådjursjakt i morrnbitti! 1  oktober! Ett heligt datum för Rådjursjägare!
Sen ska Ulf och jag vara farfar och farmor resten av helgen! Lilla Melissa kommer imorrn och ska vara med oss tills på söndag! Åååh ! Vad vi ska mysa....Vi tre!!!

Höstmat!

När hösten är här börjar kocken att planera höstmat!

Så idag blir det Ärtsoppa! Kocken tog fram ett bamsigt Fläsklägg igår som ska få koka med i soppan!
Dessutom har jag punch hemma, sicken tur! Har svårt numer att tänka mej Ärtsoppa utan Punch !!

Ett par paket Bruna bönor finns också i skafferiet, så då vet man vad som kommer att vankas inom kort!
Då det finns mera Fläsk  kvar som vi måste äta upp innan nästa halva gris är i antågande, så det blir nog kroppkakor nån kväll också! Å Momme har aviserat att hon ska bjuda på Paltbröd nån kväll!!!

Hösten är här! Höstmaten likaså!
Middagarna får varieras med lite lättare varianter såsom pastarätter och risrätter de andra kvällarna...
....Åsså blir det ju nån förnämlig Ala´carte när helgen stundas på Restaurang Vikbäcken!!!
.......

Jag vann igår!!!
Vårt fackförbund har bytt namn! Fd SKTF heter numera Vision!
Som en uppstart på detta så kom Ulrica och en till  från Centret i Sundsvall, hit till Ragunda! De bjöd på lunch och information för oss medlemmar. I samband med informationen var det en utlottning! Å då vann  jag  ett Ticnet-presentkort till ett värde av 300:-!
Kul!!! Undrar om det är nåt kul på gång i Sundsvall eller Östersund? Tex Magnus Uggla! ? Han kanske ska ut på turné och marknadsföra sin nya skiva?
Annars kan jag ju ta med mej Paulin och gå på en MODO-match.......

Kräftfrossa på Risåsen!

Igår var Melissa här hos mej när Malin jobbade! Det är andra lördan på raken som hon kommer till farmor några timmar! Åååh vad vi mår gott! Vi leker litegrann, myser litegrann, tittar på tv litegrann, sen är det dags för Melissas lunch och efter den, är det en middagslur! Då ligger vi tätt ihop i farmors och farfars säng, under dubbeltäcket! Melissa somnar så gott och jag ligger och ömsom tittar på tv, ömsom ligger jag och bara lyssnar och njuter av Melissa små, lugna andetag! Det är avkoppling för farmor på hög nivå!!!!
Efter middagsluren så passar vi på att gå ut en sväng innan mamma Malin kommer! Melissa gillar att vara ute, och Amos gillar när Melissa är här och ute, då snurrar han hela tiden runt om oss, hoppar sprätter och busar och Melissa skrattar så gott!
Ett par timmar sen de farit ringde Malin och undrade om vi skulle åka till killarna på Risåsen!
Pappa Daniel ville att Melissa skulle komma dit en sväng!
Tacka för det!
När vi kom dit var det finare middag på gång!
Det var kräftor, rökta räkor och Västerbottenpaj!
Nu hade vi ätit innan vi for upp, men några kräftor mumsade jag i mej.
Jag tycker det är läckert och mysigt när de här jaktkillarna ser till att de mår gott och äter gott och gör "sej lite för" där uppe i jaktstugan! Den här helgen samsades det sex killar i den lilla stugan och det känns så varmt, ombonat och välkomnande när vi kommer dit!
Att Melissa kommer att bli en "jaktstugebrud" det råder ingen tvivel om...Hon mådde gott hon, när vi var där!
RSS 2.0