Hällesjö för sjätte gången.....

...i sommar! När jag tänker på det så känns sommaren gå så fort! Det är bara två gånger kvar  på Hällesjö nu.
Säsongen på dansstället nummer ett har som vanligt varit kanonkul. Igår var en mycket märklig och speciell kväll. Det var värmerekord hittills i sommar!  Då det är många som har semester dessutom så bäddar det förstås för mycket folk. Dansmässigt så var det bökigare än vanligt. Men stämningen var på topp!
Det som blev extra trevligt, märkligt  och speciellt just igår var att jag träffade två personer som jag inte sett eller träffat på många, många år. Först och främst så hojtade Ola, brorsan på mej strax före paus. Han stod med en tjej och ville sammanföra oss. Jag kunde inte på nåt sätt känna igen henne. Det visade sej att det var en av mina bästa vänner från barndomen, hemifrån mormor och morfar i Klöstre, Bettan. Alltså vi har inte setts sen vi var ungefär 13 år kom vi fram till. Hur kul är inte det!? Tänk det är alltså ca 35 år sen vi pratades vid. Förmodligen har vi varit på samma danser nångång genom åren. Men inte känt igen varann. Bettan har träffat Ola nångång ibland på dans och hälsat till mej. Bettan och hennes sällskap kom naturligtvis med sin fikakorg  till vårt fikabord under pausen. Nu har vi bestämt att vi ska återuppta kontakten! Gu´så kul!

Fikatajm på Hällesjö! Ola, Hans-Erik, Paulin, Marie, P-O och Hilde!

 Här har Marianne, Anita och Krister sällat sej till gänget!

 ...åsså Bettan  och jag!

 
När det var kvällens extranummer så försökte jag övertala Ola att bugga med lillasyster. Vi gjorde några snurrar sen bangade Ola bror ur! Varför undrar jag då han är en bra buggare! I vilket fall så satt det en kille på bänken alldeles bredvid där vi landade mitt i dansen. Då jag sett honom tidigare under kvällen och tyckt mej känna igen honom tog jag förstås "kvällens sista chans till dans" och bjöd upp honom. Frågade om han möjligtvis bott i Hoting i slutet av sjuttiotalet. Japp! Mycket riktigt! Det var vår lägenhetsgranne uppå Vikströms, där pappa och jag bodde -77.

Tänk en och samma kväll lyckas jag träffa dessa två som jag inte sett på 35 och 30 år. Lyckat.....

Som sagt, det var en trevlig, speciell och lite märklig kväll på Hällesjö igår!

Alla har vi våra paradis......

......Ett av våra paradis är Fisksjön med lilla stugan och flotten!
När väderleksrapportörerna började prata om högtryck förra veckan, då gjorde vi oss redo för några dagar i Fisksjön!
Vi fyllde kylboxarna med mat och dryck. Packade med  badkläder, handdukar och  lite ombyte. Bensin till båtmotorn och fiskegrejer. Båten har vi ca 1,5 km från stugan.  Väl framme vid stugan infinner sej ron!   Man slappnar av nåt så otroligt av den tysta omgivningen. Det betyder att första dygnet så sover vi  lite nu och då.  Vi hade lite att greja med på torsdan när vi kom. Ulf fixade räcket på flotten och jag fräschade upp runt bordet vid diskbänken där fågelungarna bodde förra vändan vi var till Fisksjön. Det var aningen skräpigt där. Lagomt till vi var klara och dessutom  vilat (sovit) en stund så hade molnen försvunnit.  Solen och värmen kom  för att stanna  resten av helgen!  
Det var bara att njuta! Och det gjorde vi ! 
  
Flotten  och solnedgång  torsdag den 24 juli.......

På fredag kom en storfiskare på besök:
 
Kim !

Våra gäster på flotten blir hämtade av Ulf per båt! Han gör ett antal turer med båten!


Vad vore livet utan korv!

  
När vi gått iland efter hela fredan på flotten så var det dags att svalka kroppen.
Jag gillar att bada!  Då botten nedanför stugan  är lite stenig och med en och annan kvist så är
foppatoffeln toppen att ha på foten!


På fredagkvällen var vi ute på båttur!
Vackra, vackra  fredagkväll! Vi njöt !!!!

På lördagen fick vi Kånkbacksbesök!  Åsa, Pär, Hanna och Albin kom till oss på flotten!
Hanna tittade  sej omkring och sen på mej på mej när hon klivit upp på flotten, åsså sa hon med en röst som kom från hjärtat: "- Det här är livet!" Härligt att höra och dagen visade sej bli just "livet!
Paulin och Anders kom en stund efter. Ulf hade nu satt fast stegen så idag kunde vi galant bada från flotten. Å det gjorde vi, ofta och länge!
Vi hade kul i vattnet och så himla skönt!


Hanna, Paulin, Albin och Ann njuter i vattnet........-


.......Albin är dessutom en hejare på att köra motorbåt!

När kvällen kom dök Mats upp och hade med sej en surströmmingsburk!  Mums att sitta på flotten och äta surströmming en fin kväll i solnedgången!En skön avslutning på flotten, en stunds fiske!


Kortspel och Karlavagnen på radion blir den sista avkopplingen för dagen!

Söndagmorron ! Lika soligt och vackert!

Paulin, Tindra och Hanna kom och förgyllde vår vackra söndag på flotten:

  

Luftmadrasser ....härligt!


På söndagseftermiddagen var det så dags att packa  hemåt efter dessa härliga dagar. Fylla båten med packning, lite sopor, fyra pers, och en hund. Några svarta moln tornade upp sej snett ovanför oss. Precis när vi fått in allt i bilen började det att mullra. På vägen hem kom en ordentlig skur! Har man tur så sej?

Det känns nästan lite overkligt att jag fått dessa underbara dagar i slutet av semestern! Det blir liksom den mest perfekta avslutningen. Att få koppla av så otroligt och dessutom få uppleva värmen och solen så otroligt!
Nu är semestern slut för i år och vilka härliga semesterveckor jag  haft!  När vintern kommer ska jag gå in på bloggen, läsa om semestern och våra härliga dagar i Fisksjön! Då får jag njuta en gång till!
Idag var  åter det soligt och vackert och varmt och jag har fått en och  annan kommentar, typ: -"Jaha det är till att börja jobba när det är så fint väder!"  -"Ja, att ha semester är underbart och den känns alltid alldeles för kort men visst är det ändå härligt med sol och vackert väder vare sej man är ledig eller jobbar! Så jag känner att min första arbetsdag gick hur bra som helst.  Å det har varit en fin kväll. Jag hann sola en stund på altanen. Vi har lagt mattor i blöt, vi har varit ut med  hundarna samt suttit i Sunes och Katarinas halvberså och mått gott!

Min sista semestervecka....

....är det nu!  Tiden går så fort, så fort!
Ikväll är det dags för Hällesjö!  Jag är något bättre i hostan och ej heller lika hes. Men det har varit segt kan jag säja!
I måndags hade vi besök av lilla moster Lisbet och hennes Rolle! Alltid lika trevligt att träffas och surra! Ja och prata det kan lilla moster Lisbet! Hon är värre än mej att prata hon! Lisbet hade en önskan och det var att få se Kjell Dahlgrens-muséet. Och då det finns placerat vid Fors Hembygdsmuseum nu under juli månad så for vi dit på en liten utflykt! Trevligt!
Igår blev vi bjuden till Sune och Katarina på kams! MUMS! Det hade dom lyckats bra med!!  Å med alla goda tillbehör! VA GOTT DET VAR!
Då Gevågsjordgubbarna nu äntligen är mogen så hade Ulf och jag tidigare på eftermiddan  gjort oss en tripp till parkeringen vid Gevågsrakan där de säljer dem och köpt ett par liter. Då kom jag på en idé! Likörfyllda jordgubbar doppade i mörk choklad! Sagt och gjort. Till apoteket och köpte en spruta! Den "nya"  expediten undrade lite barskt vad jag skulle med sprutan till? Jag svarade lite skrattande precis som det var att jag skulle spruta likör i jordgubbar. Sen till systemet för att köpa likör som passade! Nja nu blev det lite värre. Det fanns ingen passande likör i lager utan det var beställningsvara! Hm! Jag har ju jordgubbarna NU!  Efter lite funderande med den som alltid serviscemindade systembolagspersonalen kom vi fram till att jag skulle prova Absolut med smak. Köpte en förpackning småflaskor som innehåller både vanilj och raspberri-Absolut bl a.  Sen till konsum och köpte en mörk chokladkaka! Kände redan här hur det vattnades i munnen!
Hem och stökade vid diskbänken med jordgubbar, spruta och sprit. Smälte chokladen och doppade dem i. VIPS! Så hade jag en smarrig enkel efterrätt! Som passar ypperligt sommartid. Kan varmt rekomendera detta! OBS! Inget bilkörande sen bara! Det smakar inte sprit om jordgubbarna, man känner lite förnimmelse bara men det kan ju vara farligare än det känns!

Mums!

Nu verkar solen och värmen vara på gång! Så Ulf och jag har handlat upp oss och imorronbitti far vi till Fisksjön ! Där ska vi tillbringa några dagar på flotten. Sola, bada (förhoppningsvis. Jag vill bli ännu bättre först), äta och dricka gott!  Verkligen utnyttja mina sista semesterdagar!
RSS 2.0