Pepparkaksbak....

.....det är en av våra traditioner inför julen!!!
Vi samlas hela familjen (inklusive min mamma och pappa) här hos oss i köket med en ordentligt pepparkaksdeg, massor av olika sorters pepparkaksformar,  julmusik, glögg och ett viktigt inslag....mangeln!!!! Det var pappa som för flera år sen hade hört talats om hur smidigt det var att använda  mangel istället för att kavla pepparkaksdegen. Han var ju inte sen att föreslå det. Ja, vi har ju aldrig varit  motståndare till förändring, dessutom hade grannen en rejäl, vanlig mangel som inte användes och som vi fick så det var ju bara  att testa.
Å det kan jag säja,  det ångrar vi inte!!!!!  Vi har  kört mangelmetoden i minst 15 år nu.

I år hade vi dessutom en pepparkaksgubbe med oss som bakade,  Albin  4 år, en rackarns härlig kille.

 image111
 

Delarna till årets pepparkakshus manglade vi som vanligt till och jag skar ut. Så inom kort ska jag väl sätta ihop delarna och få på kristyren på nåt konstnärligt sätt. I år blev det deg över till en sorts egenkomponerad gärsgård också. Pepparkakshus vill vi inte vara utan. Jag  ska lägga in ett kort på pepparkashuset när det är uppsatt, "kristyrat" och klart!

I år kom det en liten, liten flicka på besök när vi höll på med pepparkaksbaket. Nämligen Malins lillasyster Nelly, 3 månader och Malins mamma Åse.

Två godingar, Daniel och Nelly:
image112


Nu börjar denna välfyllda helg att lida mot sitt slut. Känner att jag är ganska så trött av alla intryck som jag
fått under helgen. Det är till att säja: Gonatt!!!!

Kärleken.....

....... större är än alla ting,
ty den är ändlös, som en ring.
Må ni detta alltid minnas,
så ska lyckan hos er finnas.

Ja så hade jag skrivit på den tavla som jag gjort till Paulin och Anders som förlovade sej igår!!!


Grattis underbara, fina Paulin och Anders och varma lyckönskningar till förlovningen!!!


Tänk att min "lilla flicka" har vuxit upp, träffat sin stora kärlek och nu har förlovat sej. Det är så fantastiskt då jag ser hur förälskade de är i varandra och så fantastiskt kärleksfulla och omtänksmma de är mot varandra.
Samtidigt har jag lite svårt att fatta att mina barn är vuxna nu...... Jag menar jag känner mej likadan som jag har gjort de senaste 25 åren. Hur har tiden gått?

Jag, Ulf, Daniel, Malin, Birgitta (Anders mamma),  och hennes Mikael var bjuden till Paulin och Anders på en jättetrevlig förlovningsfest med superbt god mat, med en fantastiskt god tårta och en kärleksfull och mysig  kväll.
Den här fina tårtan och för att inte säja supergoda, hade Paulin bakat och bjöd på

Tindra hade förstås en egen förlovningspresent till matte och husse.


Två glada gratulanter:
 Jag och min söta svärdotter Malin

Då vi alla är lekfulla av oss så blev det förstås "Lapp i pannan" innan kvällen var slut.

Tack Paulin och Anders för en fin kväll att minnas!!!!

Veckans citat!

Visst är det kul att åka på konferens, bo på hotell och äta gott, om än bara från ena dagen till den andra. Men det allra, allra bästa är nog och komma hem igen!!!!

Igår när jag kom hem stod en kall julöl på skänken med en påklistrad lapp: "Välkommen heim till mig!" Hur lycklig blir man inte att komma hem då?!!!!!

Dessutom skulle vi snabbt byta om till finkläder, plocka ihop paket och blompåsen för vi var bortbjuden på middag, och inte vilken middag som helst!!!
RSS 2.0