På den svartvita tiden!

Förra veckan och under helgen har jag tittat en del på konståkning. Jag tycker om att titta på konståkning. Vacker musik, vackra kläder, fina, graciösa människor med takt som gör det det mest fantastiska konststycken, med skridskor på fötterna. Dessutom har inte konståkning som sport förändrats speciellt mycket trots utveckling och mode......Jovisst har dubbel axel och dubbel salkov numera utvecklats till trippel och kvadruppel (osäker på stavningen). Kläderna har numera säkert ett mer lättskött material. Sättet att ge poäng och för oss tittare att hänga med hur poängen ges har blivit lite krångligare. Förr kunde man se när de olika länderna gav sina poäng, det konstnärliga och det tekniska.
Men skridskorna är sej rätt lika, själva modellena på de vackra kläderna är sej lika. Piruetterna, paråkningen, isdansen och de "kyssande tränarna med touperat hår och målade naglar "  finns fortfarande kvar ibland.
Då på sextiotalet när jag började att titta på konståkning, det var på den svartvita tiden (uttrycket lånat från Ingrid Larsson), på tv:n vill säja. Det fanns en kanal. När det var konståkning vart det nästan lite märkvärdigt.....fast de vackra dräkterna på tv:n blev  vit/grå/svart  på alla........men då hade vi Bengt Grive!  Han kunde  verkligen beskriva färgerna på de vackra dräkterna så man klart och tydligt förstod dess vackra färger. Det var blåbärsrisgrönt, löfbergslila-lila, himmelsblått m m. Mörkvitt och ljussvart kunde han krydda till med. Det känns skönt tycker jag med de här minnena  och att det faktiskt finns sånt som inte förändras så väldigt mycket. Det är en trygg, igenkännande känsla när det är konståkning på tv. Fast visst är det härligt att med egna ögon se en löfbergslila-lila eller mörkvit konståkningsdräkt.

  
 

Vikbäckens helgblandning!

Förra helgen var det full fart i Stockholm. Det var så kul och såna helger behövs.
Den här helgen är man tillbaka till Vikbäckens lugn. Och jag känner att det är ju här det känns
som allra bäst........

Igår gjorde vi en god middag som vi kallar för

Vild Ceasar a´la Vikbäcken:
2 personer
Gör i ordning klyftpotatis av 4 potatisar  i ugnen i olja, ca 30 min eller tills klyftorna är mjuka.
Skär halvtinat älgkött, 3 hg  i tunna skavskivor.
Stek dem  i en  klick smör eller blanda flytande margarin och en liten, liten klick smör i stekpannan. (inget går ju upp mot smörsmaken när man steker kött). Salta och peppra.
Skär upp grönsallad och fördela på botten av en tallrik.
Skiva en tomat och dela upp skivorna uppå salladen.
Skiva en halv rödlök i ringar och sprid över salladen.
Hyvla några skivor Västerbottenost över.
Finhacka 2 vitlöksklyftor och fördela på två franskskivor (gärna hembakad) ringla över lite olivolja, grilla i ugnen med potatisen när det är ca 10 minuter kvar på dem.
Lägg brödet och skavbitarna på salladen, potatisen bredvid. Ringla över olivolja och balsamvinäger.
Smaklig måltid! En lätt rätt att laga till och dessutom mager. Wow!
Ett gott rött vin till. Ex vis Chakana.
 image184

Hilbert  mådde gott på skänken:

image185

Ulf gick för att hämta tidningen i morse, tjugo över sex. Månen sken så fint och det var fortfarande mörkt:

image186

image188

Dagen har förflutit lugnt och skönt. En sväng på Hammarn mitt på dan för V75-spel med Far.

Den här helgen har vi inte haft travflytet på vår sida. 4 rätt på de tre bongar jag är med på.
Men just nu är det bingolotto. Tänk om vi har flyt där!  Ulf hade köpt 2 lotter. Jag önskar att vi vinner  en resa till nåt varmt ställe....Tänk.....mmmmm.....

Ikväll har jag beställt biljetter till Ulf och mej på Marie Picassos koncert på Folkets hus i Östersund den 23 februari. Ulf fick det av mej i bröllopsdagspresent på julafton. Han gillar Marie Picasso och hade henne som favorit under hela "Idol". Vad passar inte bättre än som jag skrev på kortet då på vår bröllopsdag:
"Ulf ! Du ska få en kväll med två välväxta damer (dvs Marie Picasso och mej)"!
Förutom Marie så blir det en romantisk middag med mej  på nån trevlig restaurang i Östersund.
Det är alltid kul att ha nåt att se fram emot!

För att hoppa till nåt helt annat. När jag var i Stockholm så köpte jag lite presenter hem till Ulf. som vanligt kläder....det är så kul att köpa kläder till Ulf. Lång och smal som han är, bär han upp det jag köper så otroligt bra.
Ett kort med presenterna är viktigt. Det här hittade jag  (föresten det var Sune som hittade det här kortet) på Christina Scollins ängelbutik i Gamla stan......:
image190
Det ser ju faktiskt ut som jag på det här kortet!

Just nu står det 1-1 till mODO mot Skellefteå....hoppas på vinst!

Vi har ett fantasktiskt fint januariväder just nu. Imorron blir det sparktur!

Norrlands Gulds.....


....Dubbel-CD "Utvalda Guldhits", den ska jag köpa! Underbart bra låtar som passar mej alldeles otroligt!

Skivan släpptes igår och finns den inte att inhandla inom närmaste omgivningen nu så ska jag beställa den på CDON eller Ginza....jag vill ha den snart!!!


Hörde förresten en härlig låt på radion alldeles nyss, "Under the Blue Moon" med Boppers (-icke att blanda ihop med traditionella Blue Moon). Det här måsta vara en rätt så ny låt men med 50-talsstuk....
Den var BRA!


När det gäller Norrlands Guld, så går ju inte ölen av för hackor heller. Dessutom har de en bra reklam på tv.

Och sen har vi ju bilden på burken och flaskan, det säjs att den föreställer berg och dalar invid Indalsälven, utefter Indalsleden, det är ju lite häftigt! På Norrlands Gulds lättölsfalskor står det (- jag tror att det är sanningen ) den rätta anledningen till varför Kung Chula Longkorn gjorde sin Norrlandsresa 1897 och
hamnade i Utanede. "Han ville vara sej själv för en stund"!

RSS 2.0