Julglöggsmorron!

Idag samlas vi, de arbetskamraterna på BoM (Bygg- och miljökontoret), som är här idag, för en liten glöggstund innan arbetsdagen börjar! En tradition som är nog så viktig tycker jag!
Idag ska vi dessutom öppna "kuvertet"!
Däri finns fjorlårsgissningarna om vilken färg och doft årets glögg har! Vi har hållit på med det under några år! Och Gu´så spännande det är när vi öppnar kuvertet! De flesta av oss har ju faktiskt glömt bort vad vi gissade! Det är ju nästan ett år sen vi klistrade igen kuvertet!
Jag känner också just vid såna här ögonblick, att tiden går väldigt fort! Och ändå har man glömt vad man tyckt!

Trevlig helg på Er alla!!

 

Hipp hipp hurra....

....sjunger vi för svärfar Ingemar ida´....!!!!

I eftermiddag kommer Melissa till mitt jobb! Strax före fyra, när mamma Malin är på väg på jobbet!
Melissa och jag far och hämtar Momme när jag slutat för dan och sen rattar vi mot Överammer och GRATTAR kära svärfar Ingemar som fyller 80 år idag! Ulf finns där på plats redan, sen mitt på dagen, då han ska bistå födelsedagsbarnet med det praktiska så han enbart kan ägna sej åt gästerna idag!
Sen på lördag ska vi barn, barnbarn och barnbarnsbarn fira Ingemar tillsammans! Ulf och jag ha lovat att hjälpa till med maten och det har vi redan börjat förbereda. Vi blir ju bra många när alla samlas....Den som av förklarliga skäl inte kan vara med på lördag är Paulin och Anders! Desto roligare blir det nästa gång de är med....Då är de tre!!!!
 
Så här ser hon ut, lilla Paulin, när det är två veckro kvar...tills det är dags!!!

5 grader kallt var det i morse och snön ligger som ett nätt, nätt puder på backen! Snön är efterlängtad nu, då det varit svartare än svart så fort mörkret kommit på eftermiddagarna och kvällarna!
Ulf kom iallafall på råd när vi var i Sundsvall förra veckan, två lampor inhandlades, såna där med sensor. Vi har en förut på ena husknuten, men nu satte Ulf upp en till på andra knuten och en på garaget, så nu har vi bra ljus ute på gården när mörkret lägrar sej! Två brolampor, en ljuslykta på gräsmattan, en rejäl lampa på garaget och nu tre sensorlampor strategiskt uppsatt för att det ska skina åt flera håll!!!
 
Ikväll kommer också vår vän Mats från Dorotea!
Det är alltid lika trevligt när han dyker upp!
Och det känns så gott när cirklar sluts tycker jag!
Jag som var dagbarn hos Mats goaste farmor och farfar, Maja och Gösta,
när jag var liten. Jag har därför känt Mats sen han föddes, då han och hans mamma Eivor,
bodde hos Maja och Gösta då. Sen har vägarna ringlat lite olika under vår uppväxt,
men sen många år tillbaka har vi nu väldigt tät kontakt, Ulf och jag med vår vän Mats!
 
Och till helgen blir det dags att ta fram staken!!!
Förberedd är vi! Lampor är kollade!
Ny utegransbelysning inhandlad, då den gamla "gjort sitt!"
 
Nu är det dags att börja stöka inför julen!!!
 
 

I sängvärmen!

- Här ligger jag ...en ledig lördagmorron, i sängvärmen och kan inte säja annat ä att jag mår riktigt gott!!! Klockan är inte mer än halvåtta! Jag skulle kunna släcka lampan och sova en stund till, men jag känner inte riktigt för det! Ska nog snart ta och kliva upp och fundera hur jag ska lägga upp den här dan?

Vi kom hem från Österdälje rätt sent igårkväll!
Då vi tillbringat ett mysdygn hos Paulin och Anders!
De kommer att få det mysigt i sitt nya boende!
Ett boende som passar dem!

Paulin har en rejäl kula nu och det är tre veckor kvar!
Hon mår otroligt bra, fast hon tycker nog att hennes lilla kropp håller på att bli tung! Hon har ju varit så liten jämt, Paulin!

Anders har jobbat en vecka på sin nya arbetsplats, Folksam! Härligt! Vad det har ordnat sej för våra ungdomar i Sundsvall!!!

Igårförmiddag, sen vi ätit frukost tog vi en biltur runt omgivningarna där de bor! Där har vi aldrig åkt förut! Och vi insåg att de har hittat ett toppenläge att bo på! Två fina sjöar rätt så nära! Rätt mycket hus, men väldigt lantligt ändå!!

En shoppingtur till Birsta hann vi med förstås! Det blir alltid en "köplista" med när man far till Sundsvall!!
Två julklappar är nu klara! Ljus, och lådor för att få till min enhetliga förvaring, en ny toasits, utebelysning och tillbehör så att jag kan göra min egen sushi! Ni hör ju! En salig blandning stod på min "köplista"! Men nu klarar jag mej till nästa gång! Har en känsla av att det inte kommer att dröja så länge innan vi ska fara ned igen!!!
Då blir det ett mysbesök!!! Mmmm!!

Men som sagt! Nu ligger jag i sängvärmen och funderar hur min dag ska bli? Ulf for till älgskogen för en stund sen!
Vi ar egentligen bjuden på fest ikväll! Men vi tackade nej denna gång! Sundsvallsbesök, älgjakt + att de ska stycka förra veckans älg, och att Ulf ska vara alert i sin rygg och kropp tills på måndag då han ska gå jaktprov gör att Ulf behöver en vilohelg! Så vi lagar som vanligt till nåt gott till middag ikväll och är "bara" hemma och tar det lugnt !!

Och det passar mej alldeles ypperligt!!!
RSS 2.0