Funderingar....

...på morronkvisten.....

Förkylningen har sitt grepp, fast "lösare" idag.....SKÖNT!!! Febern känns ha släppt, men inte huvudvärken.
Jag är bra på att kurera mej och jag hoppas att det gjort verkan....
Honung, vitlök, whisky, pressad apelsin, vila, vila, vila....alvedon, bara vanligt vatten.....
Igår fick jag ytterligare ett kureringstips, ingefära!....Nu vet jag inte riktigt hur?
Är det färsk ingefära som rivs och man har det i honungsvatten, eller hur "tillreder" man ?
- Tacksam för tips!

Fåglarna kvittrar ...det hörs genom det stängda fönstret i sovrummet. - Idag hör jag det...- vill jag höra det igen...
Är nog på väg tillbaka till verkligheten....Va bra!
- Har ju verkligen nåt kul, spännande, gosigt, mysigt att se fram emot...

För nån vecka sen var Alexander Rybak på "Så ska det låta"!...Själva programmet missade vi när det sändes...-Förstås! Det sänds just när vi mår som mest gott vid fredagsmiddan! Ulf hann se nån liten snutt, så han var helt på det klara om att vi skulle se hela programmet när det gick i repris. Han förstod att det skulle vara ett avsnitt utöver det vanliga.
Vi kollade på Svt play dan efter! -Jag säjer bara det: -ALEXANDER RYBAK!!!! Vilken stjärna! Vi har fått oss en ny idol, både Ulf och jag!
En stor idol för oss sen tidigare är ju Robert Gustafsson, han var med i andra laget! Han är bra, men den här kvällen fanns han faktiskt i bakgrunden. Alexander och hans medtävlande, den norska musikalartisten Maria var helt överlägsna...I ALLT!...
Jag har nu varit inne på Ticnet för att se om vår nye idol Alexander Rybak ska ut på nån turné på nåt bra ställe, dit vi kan åka och se honom live. Men inom närmaste månaderna fanns inget lämpligt. Men jag ska hålla koll, det är en sak som är säker.

En fundering som inte vill släppa, är hur man i en del kommuner i vårt land behandlar äldre! Äldre gifta par, par som varit gifta i många många år. Helt plötsligt så ska de inte få tillbringa sina sista år tillsammans...Tänk att inte få välja själva! Att bli skilda åt, mot sin vilja! Här har Media en uppgift! Har förstått att det tydligen blir "helomvändning" när tidningar och tv visar upp hur det går till...BRA!!!

Mindre bra med media är allt "uppschåsat" kring kronprinsessbrölloppet! Vi kommer att vara så urbota less på det när vi väl kommit till den stora bröllopsdan.  Tänk hur mycket ska vi inte "bli matad" fram till dess!

Det är lite som schlagerlåtar som spelas "sönder" i radion....

Nä nu ska jag lägga upp strategin för dagens kurering!!!!
- För nu vill jag bli frisk! Fort!

Våren har stannat upp!!!

Lite så känns det just nu!

Först och främst för att jag är förkyld så det räcker till! Förutom febern och huvudvärken då, så tycker jag att det känns lite konstigt för att jag inte känner nån smak! Underligt det där...Är lite hungrig ibland, och när jag hugger in så har jag ingen smak...Det blir tråkigt att äta...Det som är en ljuspunkt i vanliga fall, bland många andra ljuspunkter!
Man hamnar i nån slags avstannade fas just nu...Tiden står stilla.....

Kan ju säja att min ynka förkylning hamnade "långt ned" när jag trots mitt tillstånd följde med Ulf till Östersund igår, då han skulle ta en ryggblockad, den tredje i ordningen i år....Ingen rolig stund...Men vi vet att efter ett par dygn så vänder det och han får vara någorlunda smärtfri framöver om han använder kroppen på rätt sätt....Nu blir det heller inga mer sprutor på ett tag, nu ska den medicin han tagit  i kombination med sprutorna vara i den dos att det ska räcka med det....
Jag är gladare  gladast att Ulf har börjat med en behandling som verkar "ta" med tanke på de nervsmärtor  han har i hela kroppen, från nacken ner till tårna... Enligt läkaren igår så är detta rätt.....!!!! 

Offabulletin: Offa kom hem till Vikbäcken i söndags, och mår BRA! Ingreppet blev lyckat och nu ska han "komma igen"! Våren och sommaren är ju en bra tid för det! Jag hann träffa Offa en stund i söndagskväll, sen har jag på grund av förkylningen hållit mej "på avstånd"! Men vi pratar med varann i telefon varje dag och han låter så glad och pigg...och då bli ju jag också glad!

Nu handlar ju inte mitt liv BARA om sjukdomar just nu!

....Och om våren stannat upp just idag så kommer den att blomstra inom kort.
- Vi väntar!!!!

På lekhumör!!!

 Lekfulla Tindra och Zippy i  "sin" rutschkana:
:
Det är för härligt att se dem.....
Förnämligt är det ju att ha den stora tomten och dessutom med en egen rutschkana....

Lilla Pixi charmar sin omgivning. Hon är sju månader och väldigt liten till växten. 
En tuff start fick hon, då hon och hennes syskon miste sin mamma när de bara var nån vecka gammal.
Men det märks inte. Hon lever livet!!!

Och hon vill "vara med" även när hon sover:Dessutom gillar hon sallad:Jag for hem från Sundsvall och Paulin i torsdagskväll. Tiden går fort när man har roligt!
Hela vägen från Sundsvall, den vackra Indalsleden, hade jag solnedgången "med mej"! Det var som att himlen brann....Så vackert! Hade jag kameran? Näää!

Helgen kom fort, då det bara var fredan kvar att jobba! Fler såna här veckor tack!

Igår var det lite Altanpyssel från morron!

Sen for vi på Time där det var vårmarknad. En bra marknadsdag med tanke på vädret. Där var det visning av gräsklippare, gamla fina bilar, försäljning av skor, penéeer, jakt - och fiskegrejer, ost och mycket mer.

Ingrids stekta strömming var given, och en holländsk rätt, typ små plättar passade jag på att prova på. Gott var det!
Prat med folk här och med folk där...Så där lite småmysigt med marknad är det!Åsså är det ju grillväder nu! Så middan var självklar!
Daniel, Malin och mamma kom till oss och åt.

"Offabulletinen" för helgen lyder:
Operationen då han fick en hjärtsviktspacemaker inopererad, skedde på fredagen. Operationen gick bra, han blir kvar i Umeå över helgen. Vi får veta mer idag hoppas jag. Fortsätter allt som det ska så är han snart hemma igen. Och vi ser fram emot att ha en piggare Offa framöver våren. Det känns gott det!!!

 
Söndagmorgonen började tidigt för min del. Hilbert väckte mej vid halvsex och ville ut. Sen var det tji att somna om, så jag tittade klart på de två sista avsnitten av Millenium. Har sett alla avsnitten på Svt Play. Toppen när man har en 18-tums-skärm, med bra bild och ljud. Dessutom kan man titta när man vill.

Då det verkar bli en vacker vårdag igen med sol och vindstilla så skulle jag egentligen ha tagit mej en arla morronpromenad. Men en förkylning håller på att bita sej fast, så jag är lite allmänt hängig. Typiskt!..... Helg är det ju fortfarande. Så den ska vi passa på att utnyttja iallafall....
 

RSS 2.0