Vecka 30, 21-27 juli

Värme, sol och bad.....
...god mat...
...En tur  till Sollefteå ...
...En tidig, tidig morrontur till hjortronskogen...
...blommorna mår gott i sol och värme...
...under förutsättning att de får vatten morron, middag, kväll...minst....
...detsamma gäller grönsakerna i pallkragar och växthus!
 
 
En underbart härlig och skön baddag i Övsjö!
Övsjö är mitt favoritbadställe!
Som vanligt så simmade jag och Paulin rätt ut i några hundra meter, såna simturer gör vi flera gånger, så det blir en bra träning för mina höfter och min övriga kropp, dessutom var det en skön badtemperatur i vattnet!
 
Paulin njuter i sin badring!
 
Blommorna mår gott i sol och värme, när de får vatten  ofta, ofta....
 
 
 
 Vi for till Sollefteå och hälsade på Daniel, Malin, Melissa, William , Nova och Åse, som bodde på campingen Risön den här veckan! Mysigt att se hur de hade det !
 
 
 
 
 
 Nova passade på att ta ett dopp i Ångermanälven, t om där var det badvänligt!
 
En tidig morron drog vi iväg till vårt hjortronställe, Ulf, Pepsi och jag !
Det blev en lämplig årsranson hjortron! Mumselimums! 
Tyvärr var det lite jobbigt för mej som på grund av min höft är lite stel och har dålig balans,
men....jag gjorde det!!! Jag gav mej inte! Och det känns bra!
 
 Åsså blev det baddag på Övsjö igen!
Härligt! Jag njuter och simmar och vill egentligen inte gå upp från vattnet!
 
På grund av värmen på altanen fick vi flytta matlagningsstället till
framsidan huset där det är liiiite skugga.....
 
 
 
 Stekt färskkorv på Murrikkan, med lite skörd från trädgården!
 
 Nu kan vi börja hacka potatisen till sommarmaten!
 
 
 
 
Basiikan växer så det knakar!
En hel del att torka till vintermiddagarna åsså några burkar pesto blir det!
 
Oreganon, dragonen och timjan trivs gott!
 
Vattna, vattna, vattna...!!!
 
Ulf provade att pressa  en lite stund!
 
 Gallring av polkabetoran och en rejäl vitlök!
 
Ulf har kallrökt röding! Det tog cirkus 12 timmar!!!
Men den som väntar på nåt gott!
Bland det godaste jag äter, kan jag säja!
Och så enkelt som det är att förbereda!
En knall med smör, lite sallad och rökt röding tunt skuren
 
 
 
 
 Halva tallriken med egna grönsaker!!
 
 
 
Jag känner att vi inte kan åka så långt hemifrån i den här värmen, då stor del av våra dagar går åt till att vattna blommor och grönsaker! Så vi satsar dagturer, badturer och god mat hemmavid!
Och det är inte så svårt att äta gott med Kocken Karlsson i huset och våra egna grönsaker som vi nu skördar varje dag!
RSS 2.0