Pepparkaksbak....

.....det är en av våra traditioner inför julen!!!
Vi samlas hela familjen (inklusive min mamma och pappa) här hos oss i köket med en ordentligt pepparkaksdeg, massor av olika sorters pepparkaksformar,  julmusik, glögg och ett viktigt inslag....mangeln!!!! Det var pappa som för flera år sen hade hört talats om hur smidigt det var att använda  mangel istället för att kavla pepparkaksdegen. Han var ju inte sen att föreslå det. Ja, vi har ju aldrig varit  motståndare till förändring, dessutom hade grannen en rejäl, vanlig mangel som inte användes och som vi fick så det var ju bara  att testa.
Å det kan jag säja,  det ångrar vi inte!!!!!  Vi har  kört mangelmetoden i minst 15 år nu.

I år hade vi dessutom en pepparkaksgubbe med oss som bakade,  Albin  4 år, en rackarns härlig kille.

 image111
 

Delarna till årets pepparkakshus manglade vi som vanligt till och jag skar ut. Så inom kort ska jag väl sätta ihop delarna och få på kristyren på nåt konstnärligt sätt. I år blev det deg över till en sorts egenkomponerad gärsgård också. Pepparkakshus vill vi inte vara utan. Jag  ska lägga in ett kort på pepparkashuset när det är uppsatt, "kristyrat" och klart!

I år kom det en liten, liten flicka på besök när vi höll på med pepparkaksbaket. Nämligen Malins lillasyster Nelly, 3 månader och Malins mamma Åse.

Två godingar, Daniel och Nelly:
image112


Nu börjar denna välfyllda helg att lida mot sitt slut. Känner att jag är ganska så trött av alla intryck som jag
fått under helgen. Det är till att säja: Gonatt!!!!
RSS 2.0