Bluesfestivalen!!!

I helgen har jag varit på ett evenemang för första gången!
Bluesfestivalen i Östersund! Å den har ju funnits bra många år!!!

Redan i somras bestämde Eva och jag att vi skulle gå på Bluesfestivalen!
Vi noterade redan då i kalendern så att inget annat "skulle komma emellan"!
Då tyckte vi att det var lååång tid till sista helgen i oktober!
Vips var vi där!!!
Och i fredags, starten på denna sista oktoberhelg, testade Ulf och jag en höstmåltid, som vi inte gjort förut!
Gratinerad löksoppa! Jag har "sneglat" på recept i flera år på denna  rätt, som  jag förstod skulle kunna passa oss förträffligt i smak, men vi har ju inte haft de här speciella tallrikarna som samtidigt tål ugnsvärme!
För nån vecka sen dök det upp två stycken på PRO-loppisen....för en femma styck! Då såg jag min chans, att nu blir det snart löksoppa på Vikbäcken!
Å i fredags var de så dags! Så enkla ingredienser, såsom lök, vitlök, buljong, timjan och vitt vin! Som kokas ihop nån halvtimme, sen slår man upp soppan i skålarna, täcker med en brödskiva och sen strör man ordentligt med riven ost/parmesan uppå och in i ugn! Wow!!! Vilken smakupplevelse och vilken härlig höstsoppa!!!
Stingpinnar som fanns som recept i LT förra veckan, hade vi sen som varmrätt!!! Så vi var då ordentligt mätt resten av fredagskvällen....
Ulf skulle ju upp tidigt och till älgskogen!
Å jag! Jag skulle ju dra till staden för att Bluesa med min underbara vän Eva!!!

En för årstiden varm, skön, vindstilla, solig hösthelg!
Brunch hos Eva, lite shopping på stan....

Middan åt vi på Bishop arms! De har himla god mat där! På min tallrik fanns grillade honungsribs! Mums! Så in i baljan!
Lagomt mätta, promenerade vi rakt över  Stortorget och till Storsjöteatern! Nu skulle vi digga pch njuta resten av kvällen...Och det gjorde vi verkligen!!! Vad säjs om  Mats Ronander, Bill Öhrström, Jolly Jumper & Big Moe, Micke Mojo & his Bedroom Bazookas, Bottleneck John, Turkey Twisters & the Turquettes......
Den allra första och enligt arrangören kanske den största...Nisse Hellberg, missade vi platserna till, då vi minglade runt lite för länge...Det gjorde egentligen inte så mycket då vi istället drog ner till källarn och lyssnade till , dansade till  och diggade till Bill Öhrström....vilket gung!!! Ooohhh!!!  Vi drog från scen till scen och bara njöt! Vi träffade kompisar som vi inte träffat på år och dag, vi insöp musiken med hela våra hjärtan!
Att vi nickade till vid den avslutande konserten med Mats Ronanader förstod vi  att vi inte var ensamma om...Har man lagt sån energi och dansat och gungat i timmar och sen sätter sej på teatern för att lyssna på kvällens sista konsert, som visserligen var musikalisk och  avkopplande, men egentligen aningens seg... så var det lätt att nicka!, så var det!!! 

Upprymda promenerade vi genom "vår lilla stad" , hem till Eva på Kläppegatan, i den varma vackra oktobernatten!.

Eva bjöd mej på en fantastisk söndagsfrukost med en Smoothiestart! Energiladdare så det förslår! Vi ägnade dan till allehanda ärenden, bl a är det nog inom kort nytapetserat i vardagsrummet på Vikbäcken!
Vi avslutade med en Thai-middag på stan! Och först då kom vi på att det faktiskt är vintertid nu! Aha! En hel timme till godo!!!!
Nu är jag åter hemma på Vikbäcken! Kvällen mörknade fortare än fort! Men med ljusen tända och ett skönt sprakande i kaminen så är det kanon  att välkomna november!
Jag nynnar Blueslåtar och njuter av ljusen och värmen!
Och snart ett nytapetserat vardagsrum!!!
RSS 2.0