100-årskalas!

Igår firade vi  (vi, det är jag, Ulf, Kicki, Mats-Ove Fä, Britt-Inger och Mats-Ove Fr )  Agneta och Bengt-Åke som har fyllt 50 år. De fyllde i våras med 5 dagars mellanrum. Då det inte fanns nån passande helg att fira dem i våras så fick det bli nu!

Det var faktiskt väldigt bra, ty vi vill ju gärna ha överraskningsfest för varann och luras lite i samband med att vi firar varann så både Agneta och B-Å var nog mera på sin vakt i våras i samband med födelsedagarna. Så här långt efteråt hade de förstås börjat att slappna av och tänkt: -"det blir nog inget", men si då dyker vi upp som gubbar och gummor "i lådan" eller rättare sagt "i väntsalen". Vi hade nämligen fått hjälp av kommunens "jourgubbe" Paul att lura B-Å till väntsalen. -"Det var visst nåt fel på dörren", och som krävde snickarexpert. När B-Å kom satt vi med packning och "väntade " på nästa buss!!!! Gott skratt och en vad vi tror förväntansfull B-Å fick då ringa till Agneta ( hon och M-O Fr städar väntsalen) och be  --"att Agneta skulle komma till väntsalen med nyckeln så B-Å tog sej in i städskrubben, det var nåt vajsing med dörren!". Hon kommer förstås till väntsalen och då sitter vi och trycker inne på toaletten!!!! LURAD igen!!!! :)


Tänk vad vi lurade varann i samband med födelsedagsfirandena förut. Vi lärde känna varann för 17 år sen  när Kicki blev Paulins dagmamma. B-Å och Britt-Inger,  och Agneta hade också sina barn hos Kicki. Vilka härliga och kuliga år! Vi trivdes så himla bra ihop så vi umgicks även privat under dessa år. Vi "mammor" åkte på dans titt som tätt. Vi var t ex till Norge på dansgala. Och vi var till Stockholm på teaterresa m m.  Vi hade fnittriga  vinprovningskvällar.  Sen hade vi fest när nån fyllde år, vare sej det var jämnt eller inte! Å då lurade vi varann!!!!


Tillbaka till gårkvällen. När vi lurats klart så åkte vi hem till oss. Och åt. Ulf hade gjort en god kantarellsoppa som vi åt till förrätt och  en sagolik maträtt på rådjurslår som han benat ur och fyllt med godsaker. Kicki hade gjort goda potatisgratänger samt bakat en gudomlig dajmcheesecake till efterrätt. Vi åt och, skrattade, umgicks och mådde gott!

Innan vi åt förresten, så fick Agneta och B-Å varsitt paket. I dessa fanns det facklor. Vi ville att de tidigt skulle haja att fast vi hade fest så skulle vi INTE missa fackeltåget, fyrverkeriet och tändningen av HAMMARSTRANDSKYLTEN uppe på berget. En viktig kväll där vi alla ville vara med.

Det var massor med folk på ett nedsläckt Hammarn. Folk hade gått man ur huse för att vara med i fackeltåget.........såååååå MÄKTIGT!!! Så gick vi från Centrum upp till Hammarvallen där utsikten upp mot berget är toppenbra.

Det hade beställts 1000 facklor till denna kväll. Alla hade sålts! Om man då tänker att vi var 8 personer i vårt gäng och 2 hade facklor, kan man ju tänka sej hur mycket folk det var totalt! .......WOW!!!

Efter fackeltåg, och fyrverkeri så gick vi hem till B-Å och Britt-Inger som bor alldeles bredvid Hammarvallen. Jag hade planerat 2 tävlingar så vi både fick tänka, minnas och röra på oss. Jag hade tagit med mej tävlingen  filmkunskap, som innebär att jag spelar korta snuttar ur filmer, tv-serier, tv-program och i lagvis skulle de övriga skriva  ner titlarna på filmerna och tv-serierna. Det är roligt och lite nostalgiskt då det är alltifrån Bröderna Cartwright, till Rederiet och Nalle  Puh .

Deltävling nr 2 var "lappleken" ,   där ska man vara halvt akrobat men det är så himla kul och verkligen en lagtävling.............Herregud vad vi skrattade!!!!


Som vanligt så går tiden så väldigt fort när man har trevligt.  Nu måste vi ses snart igen och  inte vänta tills nån av oss fyller 50 .....föresten, vem står på tur?

RSS 2.0