"Gott och blandat"!

När man inte skriver på ett tag...Närmare bestämt på nästan fjorton dagar, ser jag när jag läser det senaste inlägget, att det hinner  faktiskt hända både det ena och det andra!
Stockholmsresan var välbehövlig! Ett miljöombyte är inte så dumt! Att utbildningsdagen var viktig kändes också.
Rolles goda middagar med tillhörande goda viner...shopping, en liten pubsväng hann vi med en eftermiddag och det roligaste av allt,  vi hälsade på kusin Frida i hennes fina lägenhet.
 

Lisbet såg till att mamma fick träffa både sin barndomsvän som bor i Stocksholm och släktingar i Södertälje.
PUL-utbildningen (PersonUppgiftsLagen) på fredagen var intensiv men intressant.
Dagarna i Stockholm utnyttjades effektivt, samtidigt som vi umgicks och mådde gott!
 


Snart var det lördag och tåget rullade tillbaka till Sundsvall. Där Paulin och Ulf mötte upp! Nu skulle vi va med Paulin och Anders tills på söndan! I det härliga huset som de hyr i Påläng, Töva, kan man må gott! Stort och rejält och det äkta "bonnstuket"! Med lagårn som närmsta granne! Förstår att de ser fram emot våren och sommaren i Påläng! Zippy och katterna mår som "fisken i vattnet"! Förstår jag det!!!
Lördagkväll ,då Anders grillade och hade gjort hemgjord potatissallad, Paulin hade bakat , och sen lite sällskapsspel på det. Nu blev jag så otroligt trött , så -" revanch i spelet nästa gång tack"!
En solig söndag på det, som vi tillbringade på Birsta!
Avslutade helgen med en smarrig födelsedagsmiddag för Paulin på Jops!
 

Och  nybakade Cupcakes a´la Paulin!

Tänk vår lilla flicka är nu 22!!! 


Sammanfattning den senaste veckan är:
-  blåst, - ett viktigt möte med mitt "nya gäng" så här i startskedet, - blåst, - informationsmöte i Sundsvall, av och med Lantmäteriet, - blåst eller nu närmare storm, - träd som gick av och över telefonledningen, dvs ingen telefon och inget internet. 
 


Telia skall för tillfället ha en eloge, Ulf beställde trådlöst bredband i onsdags, samtidigt som han anmälde att trädet gått av direkt över telefonledningen, bredbandet  kom i torsdags. Efter lite småstök, hade vi internet igen i torsdagskväll via det trådlösa.  På fredag kom reparatören, så innan lunch hade vi både telefon och vårt stationära internet igen. Det tycker jag var snabbt jobbat!

Helt plötsligt var det helg igen! Nu bestämde jag mej för att "puben på Vikbäcken" skulle vara öppen på fredagkvällen!
"After Work", "happy hour"  hör ju till då!
Så Ulf och jag tog oss varsin öl, satte oss i "jaktrummet" eller för kvällen, "Puben", jag tände ljuslyktan, vi varvade ned efter veckan, pratade och tog det lugnt...en bra pub vi har , på Vikbäcken!
Paulin som var på väg hem till Vikbäcken, ringde och meddelade att hon skulle visa nåt fint när hon kom!
Klämmigt värre! För, förutom pub blev trubadurafton på Vikbäcken! Paulin hade nämligen köpt sej en fin gitarr för födelsedagspengarna, en halvakustisk Fender!
 

På restaurang Vikbäcken serverades för kvällen fisk!
Till förrätt serverades en lätt sallad, toppad med rökt sej.

Till varmrätt blev det rödingsfiléer som vi tillagar direkt på tallriken. Man hettar upp tallrikarna i ugnen och häller kokhet vitvinssås över de tunna fiskfileerna, de kokas då direkt på tallriken. Till det friterade vi potatismosbollar.

Efter maten blev det Paulin - trubadur!

Det är gott att bo på Vikbäcken!
På lördagmorron var vi uppe med tuppen!
Premiär på Prysstjärn!
Det blåste fortfarande men solen sken så vi trotsade blåsten, packade pimpelspöna, och fikat!
Hämtade upp Kim i Pålgård! 
Laddade och taggade! För mej var det ju årets pimplingspremiär!
Men nåt saknades! Inte blåsten då! Den ökade varefter solen försvann mer och mer bakom molnen. Ingen perfekt fiskedag för mej då, som vill ha sol och vindstilla! Men...Fisken saknades - för mej! Jag fick alltså ingen fisk, denna dag! Hade ett napp på hela tiden! Kim som satt tre meter från mej, han hade samma grejer på dessutom, han drog tre rejäla rödingar han! Han kan han!!!
Nån skrev på facebook på kvällen, att man skulle ha fallenhet! Hm!
Jag tror nog snarare att jag "- inte var på hugget", då jag inte gillade vädret!
Ja , så var det nog!!!När vi väl kommit hem och kroppen sakta men säkert värmts upp igen, så kändes det ändå skönt att ha varit iväg!
Melissa kom en sväng till Vikbäcken o tjusade med faster:


En promenad med hundarna, stunds vila, lite middagsmat, en dusch och sen 30-årsfest i Håsjö på lördagkvällen! Vår vän Lisa har nu passerat 30!
En trevlig kväll i ett glatt gäng!

 

Oj då! Redan söndag...och sommartid dessutom!!! Nu blir det ljust än längre på kvällarna...Yippieee...!
 
Nog  vart gott och blandat dessa två veckor sen sist! Avslutningen på veckan vart en lämpligt lugn söndag!
- Hundpromenad, - en sväng till Valla, god söndagsmiddag och  tv!
 

- Veckans första dag startade med fackets årsmöte, direkt efter jobbet! Utbildning och uppdrag blir det under veckan...Vips! Så är det väl helg igen!!!
RSS 2.0