Fylla på vinterförrådet!!

 - Det är ju de tiderna nu!
Så den här veckan har handlat om att plocka, rensa, koka, skörda, rensa, koka, skiva, koka......
 
lingon.....bondbönor...äpplen.....
 
Fryst ned några påsar som kan användas till rårörda lingon, kanske nån paj eller annan smarrig efterrätt.....
 
......Vi rensade några liter till svärmor och  och svärfar
 
 
... Ulf kokade en rejäl laddning lingonsylt...
 
 
....Det blev en laddning kvar som vi slapp rensa då vi kokade lingondricka ...
 
 
Ulf hade plockat in en bunt bondbönor, de ska ju skalas två gånger innan det är klart,
så det blir inte mycket kvar, men ojojoj så gott...
 
......Ur skidan kommer dessa.... som kokas....
 
...... och skalas igen, sen ka man koka på dem med en klick smör i som får smälta med.....
...sen är det bara att smaska i sej...gott tillbehör till det mesta....
 
Bondbönor verkar vara tacksamma att ha i landet! Det är första året för oss, men vi har plockat bönskidor ganska länge nu och det finns fortfarande en del kvar.....
 
Äpplen till den goda äppeldrycken....
 
 
....skärs i bitar, lika mycket  kokande vatten som äpplen,lite citronsyra, låt stå i tre dygn ....
...rör i socker.
Sen har Du världens godaste äppeldryck, den bör frysas för att hålla bättre...
Gott som måltidsdryck, törstsläckare och att göra äppelglögg av!!
 
Under lång tid, från mitt i sommaren och framöver hösten så tar vi, som så många andra runt om oss, igen allt ifrån bär, frukt och grönsaker, man är då inte göralös den här tiden på året, om man säjer så! Men tänk! Vilken rikedom vi har, vi som bor som vi gör, nära skogen och utrymme för att kunna driva upp grönsaker i land och växthus!
Det är ju tur att vi har utrymme att kunna förvara på olika sätt, allt vi tar hand om från skog, mark och trädgård!
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0