Stämning och kyla!!!

Kylan har hållit i sej idag!
 
När jag klev upp i morse och fick uppleva hur dagen grydde, kände jag bara hur den glada känslan i kroppen växte!
 
Det var ju ordentligt kallt men är man innne i husvärmen och tittar ut så kan man inte annat än må gott!
så här såg det ut vid niotiden från min bro:
 
 
Det blir fort stökigt hos oss så vi får ju ganska ofta städa till, på diksbänk och bord! Och det var det jag började med i morse!
Sen körde jag igång en knäckomgång!
Ulf vaknade  efter en lite stund och då blev det havrekexbak! Vi tänkte ju prova med mangeln, men insåg att havrekexdeg som är en deg med bikarbonat och inte  med jäst, gör att den blir lite för kladdig och spröd för mangeln! Så det blev en en rekorderlig kavling istället! Och det gick ju bra !
 
 
 
 
Pelle kom och drack en slurk kaffe!
Åsa ringde och bjöd oss på tredjeadventfika! Härligt och mysigt!
Ulf satt och tjusade med Sally mest hela tiden! Sally är Åsa och Pers goa lilla taxvalp!
I samband med det drog vi på lite "sväng"!
ÅVS:en fick ej ett besök!
Sen for vi till Melissa, William och Malin! Där var det godistillverkning!
 
Efter det for vi till Momme på Nyviksvägen! Hon blev så glad, som vanligt när vi kommer!
Lite lessamt är det att se sin lilla mamma, som alltid varit en kvinna som  fixat allt och gjort mer än de flesta! När Ola och jag växte upp så studerade pappa samt jobbade borta och mamma hade ansvaret för hus och barn, med både sommar- och vintersysslor! Hon var Bilkåristen som körde fordon inom försvaret som ingen annan! Hon höll trafikkurser och utbildade sej som 49-åring till Trafikläraren som alla uppskattade så enormt! Hon får fortfarande bekräftelse för det på olika sätt! Häromdagen kom denna kommentar på facebook, från Thomas som tog körkortet i början av 80-talet:
 
Men sötaste.. Hur många? inklusive mig själv, har inte denna makalösa hjärtliga människa inte styrkt från pubertet till å tro att man är en Stig Blomqvist! Hälsa mor så gott från mig, å glöm inte å tacka för all världens skull! 
 
Har Ni sett vilken bekräftelse efter minst 30 år? Den här texten ska skrivas och ramas in och sättas upp på väggan hos lilla mamma, så de som inte vet vad hon verkligen har gjort verkligen får se det!
 
Jag är oerhört glad och tacksam att hon får bo på Nyviksvägen! Ett nytt fint boende ! Med fin omvårdnad och bra mat! Det är ju inte alla örunnat! Att vi anhöriga besöker henne ofta känns så gott! Och vi ser och känner hur glad hon blir!!
...............
 
När vi kom hem så började Ulf planera veckans rökning! Plockade fram , Lammlår och stek, Rådjurslår, sidfläsk, skinka och älgkött ur frysen, som ska rökas inför julen!
Jag strök vardagsrumsgardinerna, så nu är de uppe och förhöjer stämningen ytterligare!
 
Till kvällens bingolotto så blev det  renskav, kokt potatis, gula kantareller, rårörda lingon, rivna morötter, nybakat havrekex....och en julöl till middag! Stämningen inför julen lägrar sej alltmer!
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0