POROS...

...  den underbara lilla grekiska ön ..... efter månader av väntan.... av längtan!!!
Och våra förväntningar uppfylldes...Med råge!

Det kändes i varje blodåder, i varje por, i varje muskel, den där underbara pirrande myskänlsan av det totala välmåendet! 
 - Så fin ö, så lugnt!  Att med så härliga vänner, så lika oss må så fantastisk gott i 12 långa dagar!
En sol som lyste så varmt på oss, alla dar! Som värmde och färgade våra vita kroppar,  bruna som brons!
Den goda, goda maten som redan vid anblicken fick saliven att rinna!
Alla trappor som vi blev mer och mer tacksamma över att vi fick gå uppför när vi skulle hem efter dagens solande och badande och efter sen vi ätit midddagarna, de ljumma, mörka kvällarna. Att det fanns behov att gå uppför de 145 stegen, blev vi mer och mer varse, för varje dag slappandes i solstolen och efter varje måltid!
Stranden Askeli beach,  blev vårt stamställe nästan alla dagar. En dag hyrde vi vespor och fyrhjuling, och åkte runt ön för att testa andra badstränder...
Våra goa hyresvärdar, Nikos, som bott i Sverige och fortfarande äger ett fritidshus i Årjäng!!! Hans son Christian, som är född i Sverige, pratade stockholmska dessutom, gjorde att vårt boende kändes så ombonat, inbjudande och hemtrevligt! Vi bodde i lägenheter och har kunnat laga måltider själva om vi viljat det. Nu gjorde vi frukosten hemma, men alla övriga måltider, ja dom intog vi "ute", vissa luncher på stranden, men lika ofta på Panorama restaurant, som genom den goda maten och den trevliga  och servicemindade personalen, blev en av favoriterna...I och för sej så känns det som jag kommer att säja samma sak om alla ställerna vi åt middagarna  på också, för det var verkligen gott och trevligt och pittoreskt överallt. Poros är ju först och främst en ö dit det inte går några Charterresor utan vi som hamnar där, bokar själva på ett eller annat vis. Det är ju genom Annika  som varit där förut och fixade det mesta, vår egen lilla reseledare som vi hamnade på just Poros.. Många gäster/turister på Poros återvänder år efter år. En del hamnar där genom att de båtluffar runt om i Greklands övärld.
Tillbaka till våra middagar, tack vare Annika som genom sina tidigare besök på Poros hade en del fina tips. Vi började med Oasis, som hennes vän Mike drev. Där hamnade vi flera gånger. Gott och superpersonal...förstås!
- Uppför trappor, genom trånga gränder, frågande de greker vi mötte, hamnade vi på de små mysiga restaurangerna "Snigeln" och "Det stora trädet"! Utefter strandpromenaden  åt vi Gyros en kväll, en typisk grekisk rätt. Andra restauranger vi hamnade på var "Olgas" och "Rota" ...
...De kvällar vi kände för en drink efter maten, ja då stannade vi till hos Olivia.

-Så här en dryg vecka sen vi kommit hem känns det nästan lite ofattbart, vad vi fick uppleva de här dagarna... 

Jag skall förstås lägga in bilder från vår underbara resa, inom kort...Har man med sej fotograf Karlsson, ja då består minnena från resan i alla de fina, och härliga bilderna....

Anette Brelin
2011-06-22 @ 07:53:54

Hej Ann! Låter helt underbart.Till hösten firar jag o Björn 30 år tillsammans o då funderar jag på att övveraska Björn med en resa.Vi trivs i lugnet så det här låter som en dröm.Hur tar man sig dit? Är det flyg o sedan båt?Har sett att det finns något som heter Paros, är det samma ö? Önskar er en fin midsommar.

Ann till Anette:
2011-06-22 @ 09:32:25
URL: http://dansann.blogg.se/

Hej Anette! Ja, Poros är verkligen fantastiskt. (Paros är ett annat ställe.) Man tar sej till Poros via flyg till Aten, sen via transfer, båt eller buss. Det är en lugn,vacker, romantisk ö, så att fira trettio år där må vara fantastiskt. Här nedan har jag kopierat från Poros hemsida, nedanför adressen dit. gå in och kolla! När Ni kommer hit till Jämtland i sommar kan Du komma till mej och titta på bilderna, det vore kul. Ska lägga ut en del bilder här också. Kram till dej!



Ann



..................



Poros är en av de mest bevarade småöarna i Grekland.



Den här naturliga lilla skönheten ligger längst söderut bland de vulkaniska Saroniska öarna. Poros stad har en vacker hamn som man lätt tar sig till från Pireaus, Atens hamn. När båtarna anländer fylls hamnen av turister och under några timmar kan staden kännas som en större metropol. Det är ofta dagsturister som kommer för att se den lilla pitoreska staden och sedan fara vidare till nästa ö.

Poros har sin plats i den romantiska grekiska mytologin och är även i dag en underbar plats för romantik med sina härliga stränder, pinjedoftande vindar och förtrollande kvällar.



http://www.poros.se/html/startsidan.php



Susanne
2011-06-23 @ 18:10:37
URL: http://blackbeauties.webblogg.se/

Ni verkar ha haft en helt underbar semester!! Ha en trevlig midsommar nu också! / Susanne

skogsnuvan
2011-06-23 @ 20:25:17
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Så roligt att ni hade en underbar semester. Ha en trevlig midsommar och så snart är det dags för dans på Hällesjö. Jag ser fram emot det.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0