Tänd ett ljus....

....Hej och hå vad tiden gå....

Imorron är det första advent och det ska skina så vackert i alla fönster av adventsstakarna...Utegranarna ska lysa, och utebelysningen på bron! Hmmm! Det gäller nog att kolla alla lampor idag....
Visar det sej att nån eller några lampor i adventsstakarna inte skiner längre, så kommer jag att byta ut dem allihopa mot sk LED-lampor....Den nya den nya energisnåla lampan. Det står bl a om den i ett reportage i LT idag.
Byter man till LED-lampor i adventsstaken får man ut maximal effekt på förbrukningen. Och minskar förbrukningen med 97!  %.
LED-lampor brinner i ca 10 000 timmar...Det blir i flera år för adventsljusen som man använder i ca 2 månader om året totalt.

I torsdags var det bugg i Höglunda.....Alla som är med har så himla kul! Alla har dessutom blivit så himla duktiga buggare.... Vi är ca 40 st totalt i år som är med. I torsdags dök det upp strax under 30 stycken...En BRA uppslutning tycker jag. Antalet i år är dessutom aningens mer hanterbart för mej, som ska hålla koll och bocka av de som deltar varje kväll. Ta in avgiften, se till att det finns lättdryck, så man har ett komplement till bara vatten när vi törstar mellan danserna...Det blir motion när vi dansar, ska jag säja! Dessutom var vi exakt jämna par i torsdags...Fantastiskt bara det!!!
Nu blir det två torsdagar på Hotell Hammarstrand. Då blir gammeldansen "tyngdpunkten" men med buggträning emellan varven. Då vi har lite pengar över så blir det en extra gång i Höglunda i januari, då Abbe kommer och har en repetionskväll med oss och även en extra gång på Hotell Hammarstrand. Tankarna lutar också nu åt att vi anordnar en bussresa till nåt bra dansställe under våren. Som en avslutning liksom!

Pepparkakshustävling är det i bygden i år! Skulle lämnas in senast igår, den 27 november.  Fick veta det först för drygt en vecka sen. Lite sent tycker jag. Ett pepparkakshus med diverse tillbehör kräver planering och tid. Åtminstone för mej! Så pepparkakshuset som jag bygger blir enbart för hemmabruk i år också...
....Kanske, kanske jag kan var med nästa år om det fortsätter med den här typen av tävling...

Den här helgen blir det nog lite mat- eller bakförberedelser inför julen...Så kul, särskilt då man har Kocken som gillar det lika mycket som jag. Idag är han dock Jägare och ute i skogen för att se till att vi inte ska gå hungriga i vinter...

Lite tomt känns det just nu! Min lilla flicka Paulin har flyttat till Sundsvall! Jag är så glad för hennes skull! Är helt övertygad om att det blir rätt. Med tanke på hennes studerande. Hon läser ju på distans men nu har hon bara drygt 4 mil till Härnösand. Ett digert bibliotek i Sundsvall att låna böcker ifrån... Kanske hon hittar nån hon kan plugga med!
Chansen är nog bra mycket större för Anders att få jobb också, inom branschen han har utbildat sej.... Jag önskar ER båda STORT LYCKA TILL med nya boendet! ....

....Fast vem ska nu ringa på lördagförmiddagarna och säja:
- "Mamma, ...Ska vi gå ut med hundarna!!!?"

Strax innan de flyttade var Paulin här en del dagar, kollade valpen när Ulf inte var hemma och passade samtidigt på att plugga. Hon hade sällskap på "pulpeten":Valprapport:

"Lillgris" har fått ögon nu:
Hanna har varit hit och gullat lite:
Fortfarande är det maten....
....Och sömnen.......som är viktigast!!!
.....................

Helgen har bara börjat!

NU...ska jag ta och kolla lamporna i stakarna,
och sjunga HOSIANNA......
Ha en skön lördag, ALLA!!!

 
Lisa
2009-11-28 @ 09:16:08

Hej och hå!

Kram!

Vilken fin lill-gris, ser ut som han vuxit ordentligt.

skogsnuvan
2009-11-28 @ 11:15:00
URL: http://bloggagratis.se

Vad han är söt. Så otroligt gullig. Jag kan riktigt känna hur gott han luktar. ps Pratar om valpen inte Ulf om jag uttryckt mig oklart.

Ann till Anita!
2009-11-28 @ 11:27:49
URL: http://dansann.blogg.se/

Ja, jag var lite osäker först där...Det var tur att Du förklarade Dej...Hahaha...! Kram !

Lotta
2009-11-30 @ 00:13:21
URL: http://tomee.blogg.se/

Så söt å go han är eran "lillgris"Kram till dig 0ch han ;-)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0