Din hand i min....

...Lilla mormor Allys hand i Ulfs! Det säjs att en bild säjer mer än ord. Kan inte annat än hålla med:
image159

Vi var till Lilla Mormor igår. Nu börjar hennes snart 98 år att ge sej till känna.........
Livets låga brinner nog inte så länge till.
Det känns ledsamt och konstigt att se Mormor nu.....så liten och tunn och mer i sin egen värld än kontaktbar.
Jag tänker på hennes långa liv....nästan 98 år. Man kan säja att hon upplevt hela 1900-talet. Tänk...två världskrig, depressionen på 30-talet ...då hon gifte sej 19 år gammal och fick även då sitt första barn, vid 20 fick hon sitt andra barn (min mamma) planerade en affär/lanthandel med sin man Helge. Han orkade inte detta av nån anledning som ingen av oss fått reda på utan 1931  stod Lilla Mormor  21 år, ensam som änka med två små barn, en ett-åring och en två-åring, mitt i Sveriges depression....fattigt. Men hon hade sin mor och far, Petter och Frida där de tre flyttade in. Även barnens farmor ställde helhjärtat upp....På nåt förunderligt sätt....starka, starka lilla Mormor.... kom hon igen! Träffade sin nya  tillkommande. Då jobbade hon extra på Bergsåkerstravet och dit kom Pelle och kärleksklockorna ringde. Sen blev det lanthandeln  och huset i Klöstre, tvillingarna som kom  1948. När lanthandlarna började läggas ned på 60-talet så öppnade Lilla Mormor Ally och Pelle en porslinsaffär i Ånge...
I mitten av 80-talet flyttade Lilla Mormor Ally och Pelle till en lägehet i Fränsta. Lisbeth tog över huset i Klöstre och där affärn en gång var har nu  Roland byggt om till en lägenhet och en bastu. 
Körkortet var viktigt för Lilla Mormors frihet. Hon körde bil tills hon var 86 år.
Lilla Mormor som alltid varit  generös och omtänksam och dessutom höll sej pigg gick  ofta runt till äldreboendena i Fränsta och bjöd både de som bodde där och personalen på godis och frukt. Hon var som en liten tomte året runt kan man säja.

- Ja...Lilla Mormor Ally har inte haft ett lätt liv men ett rikt och långt  liv.
Ulf har fastnat för Tore Skogmans citat ( ur dokumentären om Tore som gått på TV nu i jul):
" Får man leva får man uppleva"... och så är det ju!

Marie
2007-12-28 @ 15:26:39
URL: http://virus.blogg.se

Inte är det "bara" våra tokigheter som jag minns - oj vad jag minns mormor Ally väl. Glad och pigg i alla lägen och med glimten i ögat!

Ha ett Gott Nytt 2008!

Ann svarar
2007-12-28 @ 15:58:10
URL: http://dansann.blogg.se

Javisst Marie!... Är det härligt med minnen, inte bara våra! Ja Lilla Mormor hon har sin alldeles speciella plats i hjärtat hon. Kram å gott Nytt år!
Ni firade nyår på BB ett år vill jag minnas?
Å Du "minneskvällen" med lite vin å nåt gott att äta må vi ta snart!

skogsnuvan
2007-12-28 @ 19:11:45
URL: http://skogsnuvan.bloggdog.se

Å vilken underbar bild. Kommer ihåg när vi hälsade på henne på vägen från dansen. En sån liten häftig tant. Jag skulle hälsa dig från Mikael att senapen du gjort var den godaste han ätit i hela sitt liv. Det du var väl en väldigt fint utlåtande att ta till sig och vara stolt över. Önskar dig ett gott nytt år. Kram Anita




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0